2014. április 17., csütörtök

Régi játszótársak - Hajszán Gyula




001_22.jpg

Pályafutását Sopronban kezdi, onnan kerül 18 évesen a Rába ETO-hoz, ahol tíz szezont húz le. Részese, sőt, egyik főszereplője a győri aranykorszaknak. Ekkor 247 bajnoki meccsen 61 gólt szerez. Két bajnoki arany, két ezüst és egy bronzérem a sikerpalettáján, továbbá egy Magyar Kupa ezüst. Sőt, csapattársaival együtt 1983-ban Pro Urbe díjat is kap Győr városától.

Hajszán Gyula.jpg 
ETO mezben a Standard Liege elleni BEK mérkőzésen, Burcsa Győző mellett
1989-ben az MSV Duisburg profija lesz, kint már nem jár ekkora sikerrel. Két szezon alatt 37 bajnoki meccsen csak 2 gólt szerez.

Hajszán Gyula2.jpg 
Az MSV Duisburg mezében
Duisburg után egy évet játszik az alacsonyabb osztályú  Tennis Borussia csapatában. Ezután újabb győri időszak következik, mely két évig tart, 37 mérkőzésen 2 góllal. Ezután fejezi be aktív pályafutását.
A spanyolországi VB után Mészöly Kálmán már nem tudja tovább odázni, hogy behívja a válogatottba, 1982 őszén a franciák elleni barátságos meccsen öltheti először magára a címeres mezt. A Mezey György irányította csapatnak az egyik legtökéletesebb kiegészítő embere lesz.

Cadiz.jpg1984-ben, Cadizban, Hannich és Törőcsik között
Tagja az 1986-os mexikói keretnek, bár lehetőséget nem kap a világbajnokságon. 1994-ig 31 mérkőzésen szerepelhet összesen a címeres mezben, 4 gólt szerez összesen.


Labdarúgó karrierjének befejeztével nem szakad el Győrtől, az ETO utánpótláscsapatainál kap szerepet.  Ezután belekóstol vezetőedzői szerepekbe megyei kiscsapatoknál és a szlovén harmadosztályban is. Egy nyilatkozatában elmondta, ahhoz, hogy ma valaki NB I-es edző legyen, hátszél kell, hatalmas hátszél… Majd szakít a labdarúgással, politikai pályára lép és önkormányzati képviselő lesz.

ujsag.jpg 
Hajszán képviselő úr






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.