2011. január 20., csütörtök

Magyar Játékos ÁTIGAZOLÁSOK - HÍREK - PLETYKÁK 2011

Gera Zoltán nyárig a Fulhamben marad - hivatalos

2011. 01. 31.
A Fulham vezetői jelezték Gera Zoltánnak, hogy szeretnék, ha életbe lépne a támadó nyáron lejáró szerződésében szereplő plusz egyéves opció, de a játékos menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, egyelőre nem tárgyalnak erről az angol klub elöljáróival. Az azonban este eldőlt, hogy a játékos nyárig biztosan a londoni klub játékosa marad.

Gera Zoltán nyárig marad a Fulhamnél

Mint ismeretes, Gera Zoltánnak nyáron lejár a szerződése az angol élvonalbeli Fulhamnél, de a szerződésében szerepel egy bizonyos kitétel, mely szerint meghatározott számú pályára lépés esetén egy évvel automatikusan meghosszabbodik a megállapodás. Mivel azonban Gera nem számít alapembernek Mark Hughes menedzsernél, a szerződésben szereplő kitétel már aligha lép életbe.
A Fulham vezetői azonban mindenképp szeretnék 2012 nyaráig megtartani a magyar játékost, ezért kezdeményezték, hogy úgy módosítsák az egyéves opcióra vonatkozó kitételt, hogy az mindenképpen életbe léphessen még idén.
„Valóban szeretnék a Fulhamnél, ha meghosszabbodna Gera szerződése, de mi ezzel egyelőre nem foglalkozunk. A klub vezetői korábban többször is jelezték, hogy nem engedik el Zolit, ezért az tűnik a realitásnak, hogy most nem vált, de én még nem mondtam le erről a lehetőségről" – nyilatkozta délelőtt a Nemzeti Sport Online kérdésére a játékos ügyeit intéző Filipovics Vladan.
„A nap folyamán még mennek járatok Londonba, már tanulmányoztam a menetrendet. Szóval éjfélig még bármi megtörténhet, de most már arra van nagyobb esély – már ha a Fulham meggondolja magát, és mégis elengedi Gerát – hogy Angliában marad, hiszen országon belül gyorsabban kivitelezhető a klubcsere” – tette hozzá a játékosügynök, aki este már arról számolt be érdeklődésünkre, hogy a váltás jelenleg nem aktuális.
„Ma este tájékoztatást kértem a Fulham vezetőitől Gerával kapcsolatban. Elmondták, hogy több klub is bejelentkezett Zoliért, de nem engedik őt el, és szeretnének mielőbb tárgyalni a szerződése meghosszabbításáról. Ezzel eldőlt, hogy Zoli nyárig biztosan a londoniaknál marad, azonban a hosszabbításról egyelőre nem szeretnénk tárgyalni, a tavasz folyamán eldöntjük, hogyan tovább."
A menedzser hozzátette: nagyon csalódott, hiszen Gera a Fulhamnél nem kezdő; voltak kérői, azaz elvben javíthattak volna a helyzetén, de ez most nem sikerült.
„Azonban nincs mit tenni, el kell fogadni a döntést, reméljük, Zoli tavasszal többet játszik majd, mint a bajnokság eddigi szakaszában" – folytatta a menedzser.
Angliából korábban többek között a West Ham, a Stoke City, a Blackppol, a West Brom és a Birmingham City érdeklődött Gera iránt, míg a Daily Mail mai híre szerint a Newcastle is ajánlatot tett érte – most már tudjuk, a Fulham mindegyiket elutasította.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dzsudzsák hosszabbított, a Man. City is vitte volna

2011. 01. 31
Ahogy azt a Nemzeti Sport Online már korábban előrejelezte: Dzsudzsák Balázs 2015-ig szerződést hosszabbított a PSV-vel. Erről a játékos menedzsere, Vörösbaranyi József tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t.

Dzsudzsák Balázs 2015-ig hosszabbított a PSV-vel

„Megegyeztünk a PSV-vel, Dzsudzsák Balázs már alá is írta 2015-ig szóló szerződését az eindhoveni klubhoz” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Dzsudzsák menedzsere, Vörösbaranyi József, aki hozzátette: nem tud róla, hogy a Manchester City érdeklődne a szélső iránt.

Ahogy arról beszámoltunk, a voetbalzone.nl az angol Rochdale Observer lapra hivatkozva közli, hogy a Manchester City ajánlatot tett Dzsudzsák Balázsért, de a PSV visszautasította az angol klubot.
A City a sérült Adam Johnson helyettesét keresi. A csütörtökön megsérülő középpályás három hónapra dőlt ki, és korábbi hírünkben már idéztük Roberto Mancini menedzser véleményét, aki elmondta, jelenleg nincs a keretükben olyan futballista, akivel pótolni tudnák a válogatott Johnsont. Ezért kerülhetett szóba Dzsudzsák, bár a magyar szélső Johnsonnal ellentétben a bal szélen szerepel – igaz, az angolhoz hasonlóan ballábas. A City kívánságlistáján Dzsudzsák mellett Alexis Sánchez, Matthew Jarvis, Ashley Young és Santi Cazorla neve szerepel.  
Vörösbaranyi hangsúlyozta, nem foglalkoznak ezekkel a hírekkel, Dzsudzsák szeret Eindhovenben futballozni, ezért hosszabbított a PSV-vel, arról pedig egyelőre nem érdemes beszélni, hogy mit hoz a jövő.
„Nagyon izgatott vagyok, hiszen a PSV rengeteget jelent számomra. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, úgy gondolom, nagyszerű dolgokat érhetünk el a csapattal" – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának a szerződéskötést követően Dzsudzsák Balázs.
„A PSV-ben kiváló lehetőséget látok a további fejlődésre. Érdeklődtek irántam külföldről, de én a PSV-vel szeretnék ünnepelni" – fogalmazott a középpályás.
„Dzsudzsák a PSV egyik kulcsembere és a holland bajnokság egyik leghatékonyabb játékosa is. Gyorsan fejlődik nálunk, és otthon érzi magát Eindhovenben. A szerződéshosszabbítás illeszkedik a klub hosszú távú céljaihoz" – mondta a megállapodásról a klub technikai igazgatója, Marcel Brands.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hajnal Tamás Stuttgartban folytatja

2011. 01. 31.
A német Kicker szaklap honlapjának tudósítása szerint eldőlt, hogy a német labdarúgó-bajnokság tabelláját vezető Borussia Dortmund fél évre kikölcsönzi Hajnal Tamást a VfB Stuttgartnak. A hírt a Dortmund hivatalos honlapja is megerősítette.
Hajnal Tamás és Fredi Bobic már a stuttgarti mezzel pózol a klub honlapján 

A Kicker információi szerint, – melyet a Dortmund hivatalos honlapja is megerősített – a Stuttgart megegyezett a Dortmunddal Hajnal Tamás kölcsönvételéről, és a Vfb abban az esetben meg is vásárolhatja a magyar játékost, ha kiharcolja a bennmaradást a Bundesligában.

Idény végi árát a lap egymillió euró körüli összegre becsüli.
Hajnal 2008 óta erősítette a Dortmundot, sokáig gólokkal és gólpasszokkal „felvértezett" kulcsembere volt a csapatnak, ám a 2009–2010-es idényben sérülések hátráltatták, nem volt az igazi, és a legutóbbi szezont megelőző alapozást sem tudta teljes erőbedobással végigcsinálni.
Jürgen Klopp vezetőedző nem számított rá többé a kezdőcsapatban, és mivel Kagava Sindzsi személyében azonnal bevethető japán légiós érkezett a csapathoz, aki ráadásul meg is állta a helyét, a lassan felépülő Hajnalnak esélye sem volt visszakerülni a csapatba. Jól jellemzi nehéz helyzetét, hogy amikor januárban Kagava az Ázsia-kupán szerepelt, ő akkor sem lépett pályára – ebben a szezonban még nincs is bajnoki mérkőzése.
A mellőzött magyar légiós mindenképpen játéklehetőségre vágyott, ez a jelek szerint felülírta azt a vágyát, hogy német bajnok legyen a Borussiával.
A Stuttgart az eddigi húsz fordulóban tizenkét vereséget szenvedett, négy-négy győzelme és döntetlenje csupán az utolsó előtti helyre jogosítja fel, azaz a tavasz valószínűleg a bennmaradásért vívott harccal telik majd.
Hajnal a Ferencváros szépreményű középpályásaként az akkori pletykák szerint azért nem jutott profi szerződéshez tizenhat évesen az Üllői úton a felnőtt csapatnál, mert a vezetők termetre túl alacsonynak találták... Később aztán messze önmaga fölé nőtt.

Váci érintéssel – ahová csupán papíron igazolt – került a Schalke 04 utánpótláscsapatába, majd a felnőttek közé, de mivel ott nem kapott bizonyítási lehetőséget, a több játéklehetőség reményében 23 évesen csapatot és országot váltott: 2004-től két szezonon át a belga Sint-Truidenben futballozott. Következő csapata a Kaiserslautern volt, ahol viszont csak egy évet húzott le, pont annyit, mint következő állomáshelyén, a Karlsruherben. Kiváló referenciákat szerezve 2008-ban igazi nagycsapat, a Borussia Dortmund ajánlott neki szerződést, a pénzes német klub nem kevesebb, mint 1.250.000 eurót fizetett érte.
 NŐTT A VARIÁCIÓS LEHETŐSÉGEK SZÁMA – BOBIC
„Hajnal Tamás érkezésével van egy további opciónk a középpálya támadó részlegében. Az ő képességeivel a játékunk még változatosabb lehet” – értékelte a magyar középpályás leigazolásának hasznosságát Fredi Bobic, a Stuttgart sportigazgatója.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------





Feczesin Róbert az Ascolihoz került kölcsönbe

2011. 01. 26.
Az olasz Ascoliban folytatja pályafutását Feczesin Róbert. A Brescia magyar támadója fél évre, kölcsönbe került a másodosztályú klubhoz. 


Feczesin az olasz másodosztályban bizonyíthat

A szezon végéig az Ascoliban szerepel Feczesin Róbert. Filipovics Vladan, a játékos menedzsere arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy a Brescia magyar légiósa fél évre a másodosztályú klubhoz került kölcsönbe.
A szerződést a mai napon alá is írták a felek, a játékos holnap már új csapatával készülhet.
Olasz lapértesülésekre hivatkozva korábban megírtuk, hogy az Ascoli érdeklődik a játékos iránt, akit a szintén másodosztályú Crotone és a lengyel Wisla Kraków is szeretett volna megkaparintani.
Az azonban eddig is biztos volt, hogy a Vass Ádámot soraiban tudó Brescia inkább alsóbb osztályú olasz klubnak adná kölcsön játékosát, mintsem hogy Feczesin elhagyja az országot. Ma pont került az ügy végére: Feczesin maradt Olaszországban.
A támadó új csapata jelenleg a Serie B 21. helyén szerénykedik.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tisza Tibor döntött, távozik Újpestről

2011. 01. 25
Tisza Tibor nem fogadta el az Újpest ajánlatát, így a 26 éves futballista, aki korábban a csapatkapitányi tisztséget is betöltötte a lila-fehéreknél, távozik az élvonalbeli labdarúgócsapattól.

Tisza Tibor 2006 óta futballozott Újpesten, most végleg távozik

Az ötszörös válogatott csatár a Nemzeti Sport érdeklődésére elmondta, döntött: nem újpesti színekben folytatja pályafutását, hanem külföldre tart.
A nemzetközi átigazolási időszak január 31-ig tart, a futballista menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online-nak tegnap elmondta, lát esélyt arra, hogy a következő néhány napban új csapatot találjon a csatárnak.
Mint ismeretes, a játékos múlt héten nem utazott el az Újpest soproni edzőtáborába, és hétfőig kapott haladékot a klubvezetőktől, hogy eldöntse, meghosszabbítja-e a nyáron lejáró szerződését. Később ez a határidő keddre módosult, sőt, a klub hajlandó lenne várni február 1-ig is, de a támadó már döntött, nem marad Újpesten.
A csatár megjegyezte, ha nem sikerül külföldi csapatot találni, az új helyzetet teremt, de információink szerint itthonról is több csapat szívesen látná. A Győr és a DVSC mellett a Videotonnál is szóba került a neve.
Tisza szerződése ugyan csak a nyáron jár le, így átigazolási díjat kellene érte fizetni, de a csatárnak jelentős összeggel tartozik a klub, ami befolyásolhatja a váltást.
Tisza 2006-ban Diósgyőrből szerződött Újpestre, de a 2009–2010-es szezont kölcsönben a belga másodosztályú RFC Antwerpnél töltötte. Most végleg távozik.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Villarreal B is bejelentkezett Németh Krisztiánért

2011. 01. 24.
A Nemzeti Sport Online görög forrásokból úgy értesült, hogy a tavaszi szezonban Németh Krisztián szinte biztosan nem marad a görög listavezető Olympiakosz labdarúgócsapatánál. A görög élvonalból négy klub tett érte konkrét ajánlatot, míg Spanyolországból a Villarreal szerződtetné a második csapatához.

Németh Krisztián fél éve szerződött az Olympiakoszhoz, de máris továbbállhat

Az Olympiakosz magyar csatárával, az ősszel kevés lehetőséghez jutó (három bajnokin összesen 51 perc jutott neki), az elmúlt hetekben pedig betegséggel bajlódó Németh Krisztiánnal kapcsolatban az elmúlt napokban számos találgatás megjelent a görög sajtóban.

A Nemzeti Sport Online kérdésére a görög Exedra Sports szakírója, Antonisz Ikonomidisz felvázolta a 22 éves labdarúgó helyzetét.
Az Olympiakosz ügyeiben jól értesült újságíró szerint Némethnek a tavaszi szezonban nincs jövője a csapatnál, ugyanis a támadósorba szerződtették az AEK-től korábbi csapattársát, a 26 éves algériai válogatott Rafik Dzsebburt.
Ezért a klub mindenképpen kölcsönadná a nyáron szerződtetett magyar csatárát, akiért a hírek szerint öt konkrét ajánlat érkezett.
Görögországból a Kiss Zoltánt is foglalkoztató, az élvonalban jelenleg 15. helyen álló Panszerraikosz, a sereghajtó Lárisza, a szintén a bentmaradásért harcoló korfui Kerkyra és a Szélesi Zoltánt is a soraiban tudó újonc, a középmezőnyhöz tartozó Volosz vinné Németh Krisztiánt.
A görög klubok mellett a spanyol másodosztályban szereplő Villarreal B is érdeklődik az U20-as vb-bronzérmes csatár iránt. Érdekesség, hogy az élvonalbeli Villarreal második számú csapata nyáron egy másik U20-as vb-bronzérmest is szeretett volna szerződtetni, de Balajti Ádám nem felelt meg a próbajátékon. Egy másik érdekes adalék, hogy Németh 2008 nyarán egy gól nélküli felkészülési mérkőzésen éppen a Villarreal ellen mutatkozott be a Liverpool első csapatában.
Németh Krisztián sorsa néhány napon belül eldől, hiszen január 31-én lezárul a nemzetközi átigazolási időszak.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Ennél jobb helyet el sem tudnék képzelni magamnak" - interjú a Samp új magyarjával

2011, január 21
Laczkó Zsolt 3,5 évre a Sampdoria játékosa lett 225 millió forintért, ezzel a magyar válogatott egyik alapembere szerződött egy komoly bajnokságba. A ballábas játékos a vele készített interjúban beszél arról, miért nem figyelt tudatosan a Sampdoriára az utóbbi időben, mit tanácsolt neki Koman Vladimir és Egervári Sándor, elárulja azt is, miért érzi úgy, hogy a számára létező legjobb helyen lesz a közeljövőben, arról is szót ejt, melyik játékos elleni meccset várja, de az is szóba kerül, hogyan fogadta azt, hogy a Fradinál páran a fejüket fogták az átigazolás hallatán.



Már Olaszországban vagy?
- Igen, én magam sem számítottam rá, hogy ennyire gyorsan történik minden. Úgy volt, hogy csak később kell majd kiutaznom, de minden felgyorsult körülöttem. Annyira, hogy például Debrecenben el sem tudtam rendesen búcsúzni, de természetesen erre is sort kerítek majd. Egyelőre azt sem tudom, meddig kell kint maradnom, mikor térek haza úgymond elbúcsúzni. Az biztos, hogy ma már edzésre is kell jelentkeznem.
Amikor az ember egy Seria A-s csapathoz igazol, és az első edzésére készül, akkor milyen érzés van benne, hogyan indul el az első gyakorlásra?
- Volt már azért ilyen párszor az életemben, hiszen Görögországban, Angliában vagy a magyar csapataimnál is volt első edzésem, így külön nincs olyan dolog, amire figyelnem kellene. Megpróbálok minél többet megmutatni magamból, vagyis a jó oldalamból, az esetleges hiányosságokból pedig kevesebbet.
Ezek szerint úgy érzed, van még mit fejlődnöd a Samp szintjéhez.
- Itt rettenetesen fontos a taktika, majd kiderül a gyakorlatban, mennyire vagyok érett erre a stílusra. Számomra az a biztató, hogy megvettek, pénzt fizetnek értem, tehát valamiért akartak. A célom az, hogy ezt igazoljam, és szép lassan beilleszkedjek.
Mi szólhatott melletted?
- Olaszországban nagyon szeretik a támadni tudó szélső védőket, én pedig ilyennek érzem magam. Azt például én is tudom, hogy védekezésben még nem vagyok tökéletes, ezen a téren még kell fejlődnöm, de ennél jobb helyet el sem tudok képzelni magamnak arra, hogy ezt megtanulhassam. A legjobb védők Olaszországban vannak, nem véletlenül, itt mindenre megtanítják ezen a téren a játékosokat, én abban bízom, én is sokat lépek előre.
Mennyire vagy képben a Sampdoria mindennapjait illetően?
- Természetesen ismerem a csapat múltját, meg az Európa Liga-meccseink miatt képben vagyok, de nagyon őszintén mondom, hogy mostanában szándékosan nem követtem azt, ami a klubbal történik, legalábbis nem kiemeltebben, mint más klubok életét.
Tudatosan?
- Egyértelműen. A lapok már régóta írtak arról, hogy figyel a Sampdoria, egy héttel ezelőtt pedig magam is tapasztaltam, hogy felpörögtek körülöttem a dolgok. De szándékosan nem foglalkoztam ezzel, nem rágódtam rajta, nem akartam azt, hogy beleélem magam, és esetleg jöhet a pofáraesés.
Azért leendő csapattársaddal, Koman Vladimirrel csak beszéltél arról, mi vár rád?
- Meg fogsz lepődni, de nem, legalábbis előre nem. Miután véglegessé a dolog, akkor tudtunk csütörtökön napközben egy-két szólt váltani, talán majd késő este összejön (az interjú csütörtökön este készült, - a szerk.). Ő „futtában” arra figyelmeztetett, hogy ez egy teljesen más világ, taktikailag itt másképp állnak a dolgokhoz, mint máshol, és ami fontos, hogy itt szenvedélyesen áll mindenki a futballhoz, és neked is olyannak kell lenned. Igazából szép sorban jönnek majd ezek a beszélgetések, mindenkivel váltok néhány szót, akitől hasznos tanácsokat kaphatok az olaszországi focival kapcsolatosan.






Debrecenben stabil helyed volt, kulcsember voltál, ami alapot jelentett a meghívóhoz a válogatottba. Szerinted most milyen hatással lesz erre az, hogy Sampdoriába igazoltál?
- Egervári Sándor jól ismer, így tudja, mit várhat tőlem. Szerintem nagy különbséget nem jelent majd a dolog, itt is teljesíteni kell, de otthon is kellett, mert szerintem Magyarországon is vannak jó focisták, akik ellen jól kellett játszanod.
A kapitánnyal váltottál a jövődről pár mondatot?
- Annyit igen, de többre egyelőre nem volt időnk. Ő elmondta, jó lehetőségnek gondolja ezt, kérte, hogy fontoljam meg a döntésemet, annak mondjuk örült, hogy olyan klubhoz megyek, ahol nem leszek egyedül, hiszen Koman Voli is itt lesz velem. A menedzserem, Vladan Filipovics biztatott leginkább, volt ugyan más lehetőségem is, de szerinte ez volt most a legjobb döntés, amit én is így gondolok. Neki is köszönhetem azt, hogy a Sampdoriában kötöttem ki. De sokat köszönhetek eddigi klubjaimnak, a Fradinak, a Vasasnak és a Debrecennek is. Mindegyik állomáshelyemen tanultam valamit, és mindegyik segített abban, hogy idáig eljussak.
Ha már a Fradi szóba került: páran, amikor megtudták, hogy mennyiért igazolt le az olasz klub, a csapat szovátai edzőtáborában azért „siránkoztak”, hogy mekkora hiba volt, hogy az előző vezetés Bobby Davisonnal az élen nem igazolt le, hanem szórakozott veled, és most más profitál belőled. Mit szólsz ehhez?
- Igazából nem tudok erre mit mondani. Én a Fradiban nevelkedtem évekig, ott lettem NB I-es futballista, sokat köszönhetek a Ferencvárosnak, talán senkiben nem okoz az tüskét, ha azt mondom, érzelmileg ehhez a klubhoz kötődöm a leginkább. Abban a pillanatban én nagyon a Fradi játékosa akartam lenni, de nem hajlottak rá. Akkor így döntöttek az irányítók, rég volt, ezen már nem szabad rágódni, sem nekem, sem a fradistáknak, egyébként is ki tudja, mit hoz még a jövő. A Vasas akkor nagyon akart, és mindketten jót húztunk akkor, hiszen tovább tudtak adni például a Debrecennek. Amelynek szintén nagyon hálás vagyok, onnan lettem válogatott játékos, és azért mégiscsak onnan tudtak külföldre eladni egy komoly csapathoz. Ezúton is szeretném Herczeg Andrásnak megköszönni az együtt eltöltött másfél évet.
Ha már Loki: mi volt az őszi, picit visszafogottabb NB I-es szereplés oka? Van, aki szerint sokat gyengült a keret, Szima Gábor szerint azonban inkább a koncentrációval akadtak gondok olykor. Te melyik véleménnyel értesz egyet?
- Összességében nem gyengültünk, de a tavalyi csapat mégis erősebb volt. Idén nem volt igazán konkurenciaharc, pláne ha valaki megsérült, vagy valakit eltiltottak, az, hogy a kispad nem volt hosszú, az meglátszott. A kezdőcsapattal nem volt gond, de egy-két lyuk a fenti okok miatt mindig előfordult. Nem lett volna ezzel gond, ha nincs mellette párhuzamosan az EL-szereplés, mert az kivett a csapatból, nagyon sok kemény meccsünk volt. Biztos vagyok abban, hogy Magyarországon senki nem bírta volna így ezt a kettős terhelést. Kaptunk kritikákat, de erre azt mondhatom, hogy csinálják utánunk, hiszen itt nem egy év volt kiugró, hanem két egymást követő évben jutottunk be valamelyik csoportkörbe. A DVSC ráadásul így is ott tudott maradni a dobogóközelben, egy pontra van a második helytől, és szerintem még a bajnoki cím sincs lefutva. Ha a sérültek felépülnek, és lesz esetleg erősítés, akkor ez egy erős keret lesz tavasszal is, és tartom azt, hogy a Videotont megzavarhatja az, hogy 8 ponttal vezet a Loki előtt, ez egyfajta könnyelműséget is okozhat, ez pedig bármikor visszaüthet.
Voltál már fiatalon Görögországban és Angliában is, végül hazatértél Magyarországra. Tudod azt, hogy mennyire kell mást és másképp csinálnod ahhoz, hogy megragadj külföldön?
- Persze, amiben tudtam, hogy gyengébb vagyok, azon már időközben is sokat tudtam változtatni, amit kiemelnék, hogy azóta feltétlenül érettebb lettem, ami sokat segíthet, ha pedig védekezésben és taktikailag még tudok fejlődni, akkor szerintem nem lehet gond. Nincs bennem félsz, tapasztaltabb lettem, és tudom, mi kell ahhoz, hogy ilyen közegben érvényesülni tudjak. Nem dőlhetek hátra, mondván: megvettek, most már célegyenesben vagyok. Nem, itt folyamatosan kockáztatni kell, mindig arra törekedni, hogy felhívjam magamra a figyelmet.
A klubnál a vezetőktől vagy az edzőktől milyen visszajelzéseket kaptál?
- Amit tapasztaltam, az nagyon pozitív volt, de a mélyebb beszélgetések még velük is a következő pár nap programjai lesz. Azt például kapásból leszögezték, hogy nem azért igazoltak le, mert az eddigi baloldali védő, Ziegler várhatóan elmegy az AC Milanba. Elmondták, hogy akkor is jöttem volna, ha marad, ez pedig a bizalmat jelenti a számomra. Nincs köze egymáshoz a két dolognak, de természetesen, ha távozik, akkor közelebb kerülhetek a kezdőcsapathoz. Mert nyilván ez a cél, de tudom, ez egy nagyon jó csapat egy jó bajnokságban, de így is szeretnék minél hamarabb játszani, ám nem vagyok türelmetlen, szép lassan, türelmesen szeretnék beépülni az együttesbe.
Olaszul mennyi tudsz?
- A pizza szót például tökéletesen értem. A viccet félretéve az alapszavak már mennek, amik a focihoz kellenek, és alighanem gyorsan tanulok majd, mert már kapásból jelezték, a pénteki programomba illesszem be a nyelvtanárt is, akit a klub biztosít a számomra.
A téged jól ismerők tudhatják, hogy nagy olasz foci imádó vagy. Ez közrejátszott a döntésedben?
- Mindig is imádtam az olasz válogatottat, az olasz csapatokat, még egészen fiatalon is mindig ide akartam szerződni, ez egy titkos vágy volt.
Van olyan csapat, vagy játékos, akire már most készülsz?
- Nagyon sok jó játékos van itt, úgyhogy különösebben nincs egy olyan álom, ami ott lebegne előttem. Jó, ha valakit muszáj lenne mondanom, akkor az egy szép pillanat, feladat lenne a számomra, ha Robinho ellen kellene játszanom, aki most ugye az AC Milan támadója. De számtalan hozzá hasonlóan jó játékos ellen lesz lehetőségem futballozni, ha bekerülök a csapatba.
830 ezer eurót fizetnek érted most az olaszok. Reális-e az ár érted?
- Igen, mert mindig az a realitás, amit kifizetnek érted.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Tisza nem úgy kezelte az ügyet, ahogy az Újpest várta" - Mészöly vár valakit a ha megy...

2011, január 20

Mészöly Géza, az Újpest vezetőedzője a Sport Televízió Zuhanyhíradó című műsorában elmondta, szeretné, ha Tisza Tibor továbbra is a lila-fehéreknél folytatná pályafutását, amennyiben viszont a támadó távozik, a helyére érkeznie kell valakinek. Kovács Zoltán sportigazgató hozzátette, december óta próbál választ kapni a játékostól a jövőjét illetően, ám ez idáig erre nem került sor, a műsorban elhangzottak szerint azonban erre hétfőig van ideje a csatárnak. elyére, ha megy 



- A lila-fehérek háza táján a legfontosabb kérdés Tisza Tibor megtartása a téli szünetben, és ahogyan azt a csatár honlapunknak is megerősítette, más kluboktól is vannak ajánlatai.
Mészöly Géza az Újpest soproni edzőtáborában nyilatkozott a Sport Televízió Zuhanyhíradó című műsorának, ahol elmondta, szeretné, ha a támadó maradna, de ha távozik, muszáj lesz pótolni. A tréner a csapatkapitány-kérdésben is állást foglalt.
- Én abban bízom elsősorban, hogy Tisza Tibor a csapattal marad és akkor az a lyuk, ami jelenleg a támadóposzton van, általa megoldódik. Ha nem, akkor oda mindenképpen érkeznie kell egy játékosnak. Pénteken, amikor már edzőmérkőzésen is szerepel a csapat a szombathelyiek ellen, addigra lesz csapatkapitányunk is, akit egyeztetve a szakmai stábbal és Kovács Zoltán sportigazgatóval, én fogok kinevezni, ezúttal tehát nem a játékosok választanak - fogalmazott Mészöly.
A műsorban megszólalt Kovács Zoltán, az Újpest sportigazgatója is, aki elárulta, december óta hiába várja Tisza válaszát.
- Egyszerű a helyzet, Tisza Tibornak lejár a szerződése. Ő a legértékesebb játékosunk, december óta kérem, adjon választ, mik a tervei a jövőre. Lehetett volna azt mondania, hogy nem marad, mert 26 évesen szeretné magát újra külföldön megpróbálni, elfogadtam volna. Mint ahogy azt is, hogy szeretné Újpesten folytatni, egyezzünk meg a jövőről, rendezzük le a múltat. Egyiket sem kaptuk, és az ügy nem úgy volt kezelve a részéről, ahogy vártuk volna, ezért is váltottuk le a csapatkapitányi posztról - fogalmazott az újpestiek vezetője.
Az Újpest egyébként e hét elején megtette ajánlatát Tiszának a lehető legjobb feltételeket kínálva, és ahogyan az a műsorban elhangzott, a támadónak hétfőig van ideje választ adni a klub vezetőinek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eredivisie: Dzsudzsák és Suárez együtt a Liverpoolban? - sajtóhír

2011. 01. 20. 
A Daily Mail úgy tudja, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban hagyományaihoz méltatlanul szereplő Liverpool Dzsudzsák Balázs (PSV) és az uruguayi Luís Suárez (Ajax) együttes megszerzésével kívánja megerősíteni támadójátékát.
Az angol bulvárlap szerint a „vörösök” által régóta figyelt Suárezért 20 millió, a csapattal korábban már szintén hírbe hozott magyar szélsőért 12 millió eurót szurkolnának le. A két játékost a holland bajnokság leggólerősebb futballistái, egyben legjobb előkészítői között tartják számon.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A Loki korábbi kapitánya a Panszerraikoszban folytatja

2011. 01. 20.
Kiss Zoltán távozik a labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-től: a görög élvonalbeli Panszerraikosznál folytatja pályafutását. A középpályás szerződése a télen lejárt a Lokinál, így ingyen váltott klubot.

Kiss Zoltán Görögországba igazolt

Eldőlt, hogy Kiss Zoltán nem marad a Debrecen játékosa. Az ősszel még a Loki csapatkapitányaként futballozó középpályás szerződése lejárt 2010 végén, és a játékos Görögországba, az élvonalbeli Panszerraikoszhoz igazolt.
 
„Jól ismerem a
 
Panszerraikoszt, amely a görög élvonalban szerepel. Köszönöm a klub elnökének, hogy bizalmat szavazott nekem, mindent meg fogok tenni, hogy segítsek a csapatnak elérni a céljait. Mától új fejezet kezdődik a karrieremben. Ez a csapat bízott bennem, én pedig a pályán hálálom meg a bizalmat" – nyilatkozta a már Görögországban tartózkodó Kiss Zoltán. Nem Kiss Zoltán az 1964-ben alapított klub első januári szerzeménye, hiszen a tél folyamán a szerb Uros Szindzsics, az egyszeres bosnyák válogatott Semir Kerla és a 30-szoros dél-afrikai válogatott Bernard Parkert is megszerezte a Panszerraikosz (utóbbit kölcsönvette a Twentétől). A 30 éves debreceni középpályás ebben az idényben kilenc mérkőzésen lépett pályára, és egy gólt szerzett az NB I-ben. Az Európa-liga főtábláján a Loki mind a hat találkozóján szerepelt, négyszer végigjátszotta a meccset. Mint január elején beszámoltunk róla, Kiss szerződését ugyanazokkal az anyagi feltételekkel hosszabbította volna meg a Debrecen, mint amilyeneket az elmúlt két évben a kontraktusába foglalt. Kiss néhány hete gondolkodási időt kért, és most kiderült, hogy nem fogadta el a Loki ajánlatát.
HAT ÉVVEL EZELŐTT DÉTÁRI IS VOLT A CSAPAT VEZETŐEDZŐJE
Az 1964-ben a helyi Iraklisz és Apollon egyesülése után megalapított Panszerraikosz a Görögország kontinentális részén, Szalonikitől 70 kilométerre fekvő Szerresz városának csapata, egyúttal az egész régió egyik legnépszerűbb klubja is. A 9500 fő befogadására alkalmas stadionja 1926-ban épült, azóta többször felújították. A csapat 2008-ban 16 év várakozás után jutott fel az élvonalba, de egyből ki is esett. Ezután nem kellett ilyen sokáig várnia, egyetlen másodosztálybeli idény után ugyanis újra visszajutott az élvonalba. Détári Lajos 2005-ben rövid ideig itt ténykedett; jelenleg a szerb Dragan Kokotovics a vezetőedző, aki 1992 óta dolgozik Görögországban.

 -------------------------------------------------------------------------------------------

Sampdoria: Laczkó Zsolt 3.5 évre írt alá, a Juve ellen bevethető lehet

2011. 01. 20.
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sampdoria hivatalos honlapján bejelentette, hogy a DVSC-től igazolt Laczkó Zsolt ma aláírta szerződését, és a 18-as mezben játszik majd.
Laczkót bemutatták a Sampnál
Filipovics Vladan, a magyar válogatott futballista menedzsere arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy Laczkó az orvosi vizsgálatok után három és fél évre szóló megállapodást kötött az olasz klubbal, és már nem is utazik haza, hanem holnap edzésre jelentkezik új együttesénél. A Sampdoria már csak Laczkó játékengedélyére vár, és ha idejében rendeződnek a papírok, akkor a futballista akár már pályára léphet a Juventus elleni vasárnapi bajnokin. Filipovics szerint erre azért nincs sok esély, mert Laczkó az utóbbi hetekben nem játszott tétmérkőzést. A játékosügynök – aki azt is elmondta, az olaszok elsősorban balhátvédként számítanak védencére, de tudják, hogy középpályásként is bevethető – hozzátette, az olasz klub vezetői arról tájékoztatták, Laczkó átigazolásának nincs köze a Milannal hírbe hozott Reto Ziegler esetleges eladásához. Laczkó Zsolt nagyon elégedett volt, hogy aláírhatta szerződését új csapatánál, és ígéri, keményen fog dolgozni, hogy helyt tudjon állni a Koman Vladimirt is foglalkoztató klubnál. „Nehéz elhinni, hogy itt vagyok, hogy az álmaim bajnokságában, a Serie A-ban folytathatom pályafutásomat. Mindig is arról ábrándoztam, hogy egyszer Olaszországban futballozhatok, az pedig már csak hab a tortán, hogy egy ilyen neves klubhoz kerültem. Jobb helyet el sem tudok képzelni magamnak, de ez nem is meglepő, hiszen a menedzserem, Filipovics Vladan mindig a legjobbat akarta nekem, majd a legjobb lehetőséget is választotta ki számomra" – mondta Laczkó Zsolt az F-Group menedzseriroda közleménye szerint. „Noha az első külföldi kalandom nem sikerült úgy, ahogy terveztem, nincs bennem félsz, tapasztaltabb lettem, és tudom, mi kell ahhoz, hogy ilyen közegben érvényesülni tudjak. Nem dőlhetek hátra, mondván: megvettek, most már célegyenesben vagyok. Nem, itt folyamatosan kockáztatni kell, mindig arra törekedni, hogy felhívjam magamra a figyelmet. Nagy segítség, hogy Koman Vladimir is a csapattársam lesz, hiszen egy társ, egy barát sokat jelent – így volt ez Angliában is, ahol Bori Gáborral szerepeltünk egy klubnál. A csütörtök a hivatalos dolgokról szólt, pénteken azonban már élesben is elkezdődik az olaszországi karrierem: részt veszek új csapatom edzésén" – tette hozzá a játékos. Mint beszámoltunk róla, a DVSC tegnap jelentette be, hogy 830 ezer euróért eladta Laczkót a Sampdoriának. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vadócz Krisztián szerint már érett a gólja 

2011. 01. 17.Az Osasuna magyar válogatott középpályása, Vadócz Krisztián ugyan gólt szerzett a Villarreal elleni bajnokin, mégsem örülhetett: csapata ismét kikapott, így egyre nehezebb helyzetbe kerül. A játékos két találatnál jár a szezonban, a csapat gyenge támadójátékára pedig bizonyíték, hogy nála csak Aranda szerzett többet a pamplonai együttesben – hármat. – Nem éppen a fejes gólokról ismerjük fel a játékát... – Pedig szezononként egy-egy azért összejön. Tavaly az Espanyol ellen, most pedig a Villarreal otthonában. – Mintha megkomponált mozgássor lett volna: szöglet, csúsztatás, még egy fejes, gól. – Tényleg ott van a variációink között, és most jól is jött ki.
Vadócz szerint gyenge a csapat
helyzetkihasználása
– Az Osasuna honlapja azt írta, szokás szerint nem örülhettek sokáig a góljuk után. – Sajnos ez tényleg jellemző ránk. Nem tudom, mi történik velünk, miután gólt szerzünk. Valahogy az ellenfél mindig válaszolni tud, akkor, amikor még szinte fel sem fogtuk, hogy gólt szereztünk. – Mikor veszi át az első helyet a klub házi góllövőlistáján? Két gólnál jár, az éllovas Aranda pedig háromnál. – Ha még rúgok néhányat. De tényleg, már érett ez a gól, az utóbbi időben szinte minden meccsen helyzetbe kerültem, csak nem úgy sikerült a befejezés, hogy örülhettem volna. – A támadójátékukra nézve erős kritika, hogy a legeredményesebb játékosuk háromgólos. – Jogos. Rengeteg helyzetet alakítunk ki, de keveset váltunk gólra közülük. Próbálunk változtatni rajta, de semmi sem jön össze. – Mennyit segítene egy góllövő csatár megvásárlása? – Az erősítésekről a vezetőség tud. Annyi biztos, hogy az egyik kulcsjátékosunk, Juanfran elment az Atlético Madridba, a napokban az ő pótlásáról egyeztetnek néhány játékossal. – Hét mérkőzés óta nem nyertek, két ponttal előzik meg a már kieső helyen álló Zaragozát. Padlón vannak? – Az elmúlt időszakban semmi sem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna. Az otthonunk erődnek számított, erre a gyengébb helyzetkihasználásunk miatt több csapat is ponttal távozott tőlünk, ezen kellene változtatnunk. Az idegenbeli mutatónk pedig nem fényes. Nagyon nem az... A két döntetlen és a nyolc vereség gyenge mérleg. A következő fordulókban szükségünk lenne néhány győzelemre, hogy visszanyerjük a régi önbizalmunkat. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szalai tavasszal is folytatná az „előrelépegetést”

2011. 01. 15.
Szombaton Stuttgartban folytathatja menetelését a fél távnál a Bundesliga második helyén álló Mainz, Szalai Ádám, a vendégek 23 éves csatára korábbi klubját próbálja még mélyebbre taszítani. Igaz, nem biztos, hogy a tabella híven tükrözi a Stuttgart valós játékerejét. 
Szalai Ádám bízik benne, a tavasszal is minél többször lesz oka ünnepelni 

– Egy kis nosztalgia? – Ó, dehogy! Jó néhány év eltelt már a stuttgarti időszakom óta, ugyanolyan meccs lesz, mint a többi, és ugyanúgy a három pontért indulunk harcba – kezdte a Nemzeti Sportnak adott interjút a Stuttgart ellen készülő Szalai Ádám. – Thomas Tuchellel vannak közös emlékeik, a szakvezető a stuttgarti U19-es együttesnél kezdte edzői karrierjét huszonhét évesen. – Igen, rövid ideig dolgoztunk együtt, de nem vettem észre rajta, hogy számára jelent-e bármi különöset a stuttgarti vendégszereplés. – A VfB utolsó előtti a tabellán, a Bruno Labbadia kinevezése óta lejátszott három tétmeccsén átlagban csaknem nyolc gól született… –  …de ebből kétszer a Bayern München ruházta meg. –Világos, de a sok kapott gól csak jelent valamit. – Nekem semmit. Erős csapatnak tartom a Stuttgartot, nem is értem, hogy állhat ilyen rosszul a szénája, számomra nyilvánvaló, hogy nekünk esnek szombaton. –  Ki lesz a kezdő a mainzi centerposzton? – A német hírforrások szerint én, de Thomas Tuchel szokása szerint csak a mérkőzés napján nevezi meg a kezdő tizenegyet. Reményeim szerint azért pályára lépek. – Nem unja még, hogy állandóan felvetődik a neve a Realnál mint lehetséges csatárigazolás? – Megtisztelő, hogy a vezető spanyol újságok címlapján szerepel a nevem, más kérdés, hogy egyáltalán nem aktuális a téma. _ Akkor vissza a Bundesligához: ősszel négy gólt szerzett, hármat előkészített. Sok vagy kevés? – Nyilván lehetne több is, de ahhoz képest, hogy első felnőttidényemet taposom, nem rossz. Érzem, hogy fejlődöm, hogy fokozatosan lépegetek előre, vannak sikerélményeim. És azért dolgozunk, hogy továbbra is legyenek, hiszen a Mainzcal is jelentős eredményeket vehetünk célba. AZ AS IS EMLEGETI SZALAI NEVÉT   Csütörtökön már beszámoltunk róla, hogy a Marca sportnapilap szerint Szalai Ádám is szerepel a Real Madrid csatárjelöltjei között. A Mainz játékosa szerint nincs realitása a hírnek, de ma egy másik spanyol lap, az As is felvetette, hogy a fiatal magyar visszatérhet Madridba. A lap Szalai mellett egy másik korábbi Castilla-játékost, a jelenleg Boltonban szereplő Rodrigót is megemlíti a csatárjelöltek között. A legfrissebb hírek viszont már arról szólnak, hogy Ruud van Nistelrooy érkezésére van jó esély. Mint ismeretes, a Real Gonzalo Higuaín sérülése miatt keres támadót.

Szalai Ádám népszerű a Real-szurkolók között

2011. 01. 14.Az ötödik helyen, vagyis a középmezőnyben található Szalai Ádám, a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Mainz magyar válogatott csatára abban a rangsorban, amelyet a szurkolók állítottak fel szavazataikkal péntek délutánig a Marca honlapján azt követően, hogy a sportnapilap közölte a Real Madrid jórészt befutott sztárlabdarúgókból álló kívánságlistáját.
Szalai Ádám a Real Madrid Castilla mezében
A legnépszerűbb spanyol újság csütörtöki beszámolója szerint a Real Madrid fél évre, azaz az idény végéig akar támadót igazolni a hosszú időre kidőlt argentin középcsatár, Gonzalo Higuaín helyettesítésére. Szalai hét másik futballistával együtt ott van a jelöltek között, a végső szót pedig José Mourinho, a csapat portugál vezetőedzője mondja majd ki. A Marca szerint a Bayern München világbajnoki ezüst- és bronzérmese, a 105-szörös német válogatott center, Miroslav Klose, klubtársa, Mario Gomez, aztán mint az egyik legesélyesebb jelölt, a Sevillában focizó brazil Luís Fabiano, a Mourinhónak állítólag legjobban tetsző togói Emmanuel Adebayor (Manchester City), a Bundesligában a góllövőlistát 16 találatával vezető görög Theofanisz Gekasz (Eintracht Frankfurt), a spanyol élvonalbeli újonc Hércules paraguayi légiósa, Nelson Valdez, valamint a Lyon argentin csatára, Lisandro López szerepel Szalai Ádám mellett a „9-es mez castingján". A drukkerek a Marca internetes oldalán jelezhetik, szerintük kit kellene a Realnak leigazolnia. Péntek 17 óráig Szalai 1431-et kapott csaknem 25 ezer voksból, s ezzel az ötödik a sportrajongók kívánságlistáján Adebayor, Klose, Valdez és Luís Fabiano mögött. Adebayor (8851) jelentős fölénnyel vezet. A magyar nemzeti együttes csatáráról a Marca – amellett, hogy nem lát valós esélyt a leigazolására – megjegyezte: a Mainz megtermett és jól fejelő játékosa már állt a Real Madrid alkalmazásában, igaz, nem az első csapatnál, hanem a fiókegyüttesben, a Castillában rúgta a labdát 2007 és 2009 között. Mint azt korábban megírtuk, a Nemzeti Sport Online érdeklődésére Szalai alaptalannak nevezte a spanyol lapokban megjelent találgatásokat, kijelentve: számára a madridi korszak lezárult. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dzsudzsák csapatkapitányként jobban hajlana a hosszabbításra

2011. 01. 13.

Döntő szerepe lehet a PSV és Dzsudzsák Balázs között zajló tárgyalásokban egy apró textildarabnak: a magyar támadó jelezte, ha a közeljövőben nem csupán alkalmanként, hanem állandóan is csapatkapitánya lehetne az eindhoveni gárdának, könnyebben mondana igent a klub szerződéshosszabbítási ajánlatára.  
Afellay (balra) távozása után Engelaar kapta meg a csapatkapitányi karszalagot, amelyet a múlt héten már
Dzsudzsák Balázs (jobbra) is viselhetett
A múlt héten a Telstar elleni felkészülési mérkőzésen (2–1) az Ibrahim Afellay távozása után csapatkapitánnyá előlépő Orlando Engelaar, valamint helyettese, Wilfred Bouma is a kispadon kezdett, így Fred Rutten döntése értelmében szünetbeli lecseréléséig Dzsudzsák Balázs viselte a kapitányi karszalagot. „Nagyon büszke voltam, még ha ez csak egy tét nélküli összecsapás is volt”mondta a magyar futballista, aki a De Telegraaf című lapnak messzemenő következtetéseket is levont a „vezéri” szerepről. „Ha a klub úgy dönt, néhány éven belül én leszek a kinevezett kapitány, biztos, hogy segít majd, amikor a csábításokkal kapcsolatban döntést kell hoznom. Rutten mostani döntése szívmelengető volt, mégsem olyan játékosnak adta a szalagot, aki éppen csak megmelegedett nálunk” mondta a támadó, aki az ősszel 10 góllal és 12 gólpasszal segítette az eindhovenieket, de az újságírók emellett azt is kiemelték, hogy még nem kapott sárga lapot ebben a bajnoki szezonban. „Az előző idényben még gondjaim adódtak azzal, miként tartsam kordában az érzelmeimet. Sokat beszélgettem erről Fred Rutten edzővel, akire második apámként tekintek”árulta el Dzsudzsák Balázs. Persze a fő téma azért az, hogy megy vagy marad-e a PSV-nél, amelyhez 2013-ig köti szerződés. Dzsudzsák a De Telegraaf felvetésére elmondta, az előző év végén megkapta a PSV ajánlatát, és a tárgyalásokat az idén folytatják. Alkupozíciója mindenesetre érdekes, hiszen Ibrahim Afellay távozása, illetve a gólgyáros Jonathan Reis súlyos sérülése (a brazil ebben a szezonban már nem játszhat) miatt biztosan nagyobb teher kerül rá, még fontosabb eleme lesz a csapatnak („Még több felelősséget kell vállalnom, de nem csupán a pályán, hanem azon kívül is. Szeretnék még inkább meghatározó ember lenni, és többször meg kell mondanom az edzőnknek, ha érzésem szerint valami nem úgy megy, ahogyan mindketten szeretnénk. Készen állok a feladatra” – mondta új kihívásáról a magyar válogatott ásza), ugyanakkor a PSV-ről köztudott, hogy adósságokkal küzd, amelyeket szövetségi előírás szerint csökkentenie kell.  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rudolf Gergely a Barihoz került - hivatalos

2011. 01. 13.
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AS Bari hivatalos honlapján jelentette be, hogy az idény végéig kölcsönvette a Genoa magyar válogatott csatárát, Rudolf Gergelyt. Mint beszámoltunk róla, az olasz sajtóban már napok óta tényként kezelték, hogy a futballista klubot vált a téli átigazolási időszakban.
Rudolf már a Bariban bizonyíthat
Véget ért a huzavona Rudolf Gergely ügyében: eldőlt, hogy a következő félévet az AS Barinál tölti kölcsönben. Az utóbbi napokban az olasz sajtó arról számolt be, hogy a Genoa csatára klubot vált a télen, és most eldőlt a sorsa. A Gazzetta dello Sport kedden még arról írt, hogy Rudolf nem szeretne a sereghajtó Bari játékosa lenni, ezért meghiúsulhat az átigazolás. Ma délután azonban a csatár ügynöke, Nicola Pecina a pianetagenoa1893.net oldalnak már úgy nyilatkozott, hogy Rudolf mégis hajlik a kölcsönre, így a szezon végéig a Barihoz kerül. „Rudolf a szezon végéig a Barihoz kerül kölcsönbe. A cél az, hogy folyamatos játéklehetőséget kapjon, majd megerősödve visszatérjen a Genoához. Ahhoz ugyanis, hogy megvesse a lábát az olasz élvonalban sokkal több játékpercre van szüksége. Ezért közös megegyezéssel döntöttünk a kölcsönszerződés mellett" – nyilatkozta a játékosügynök. A menedzser szavai igaznak bizonyultak, Rudolf szerződtetéséről az esti órákban már a Bari hivatalos honlapja is beszámolt, így a magyar légiós pénteken már csatlakozik új társaihoz, és a szezon végéig a sereghajtónál bizonyíthat. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szalai: a Marca alaptalanul hozott szóba a Reallal

2011. 01. 13.
Mint ismeretes, a Real Madrid továbbra is keresi azt a játékost, aki pótolhatja a sérült argentin csatárt, Gonzalo Higuaínt. A jelöltek között a Marca sportnapilap címlapján említi meg Szalai Ádámot, a Mainz magyar támadóját, aki nyáron szerződött végleg a Realtól a német gárdához, és a nemzetközi sajtóban azóta már többször is felvetődött, hogy a királyiak visszavásárolnák őt. A támadó a Nemzeti Sport Online kérdésére azonban alaptalan találgatásnak nevezte a hírt.

A Real csatárjelöltjei között Emmanuel Adebayor (Manchester City), Miroslav Klose (Bayern München), Lisandro López (Lyon), Mario Gomez (Bayern München) és Szalai Ádám neve is szerepel a Marca sportnapilap mai számának címlapján. Más, angol források – többek között a skysports.com és a sport.co.uk –  a Hérculesben játszó Nelson Valdezt is megemlítik a jelöltek között. Szalai a Nemzeti Sport Online érdeklődésére elmondta, tudja, hogy ismét bedobták a nevét a spanyol újságírók, de úgy érzi, nincs realitása annak, hogy a Real Madridhoz szerződjön. „Tudok róla, hogy három-négy spanyol újságban is megjelent a nevem a Real Madriddal kapcsolatban, de nincs semmi alapja a hírnek, irreális az egész. Számomra lezárult a madridi korszak, csak a Mainzra és a Bundesliga-karrieremre összpontosítok” – nyilatkozta Szalai Ádám. A csatár utalt rá, ha lenne konkrét megkeresés, az új helyzetet teremtene, de egyelőre semmi ilyenről nincs szó, a spanyol újságírók csak találgatnak.
A SPANYOL SZAKÍRÓ NEM LÁT ESÉLYT AZ ÁTIGAZOLÁSRA
A Marcához hasonlóan szintén madridi AS napilap szakírója szerint nincs valós esély a magyar csatár visszakerülésére a Real Madridba.

„A Real Madrid legfeljebb azért igazolná át Szalait, hogy pénzt keressen rajta az opciós jog segítségével. Nem látok esélyt arra, hogy pályára lépjen a Real első csapatában tavasszal, ehhez még fejlődnie kellene. Szinte biztos, hogy a klub nem veszi meg a Mainz játékosát" – mondta Carlos Forjanes a Nemzeti Sport Online-nak.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Halmosi a Premier League-es Blackpool és a Haladás között dönthet

2011. 01. 11
A Nemzeti Sport Online információi szerint Halmosi Pétert szeretné szerződtetni korábbi menedzsere, Ian Holloway, aki jelenleg az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 13. helyén álló FC Blackpoolt irányítja.
Halmosi Péter (balra) a Hull után a Blackpoolnál folytathatja
„Halmosi Péterrel kapcsolatban tegnap hívott fel korábbi menedzsere, Ian Holloway, aki jelenleg a Blackpoolt irányítja. A szakvezető elmondta, szívesen látná csapatában a középpályást" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a futballista ügyeit intéző játékosügynök, Filipovics Vladan.  Holloway volt Halmosi első angliai menedzsere még a másodosztályú Plymouthnál, annak idején ő döntött a szerződtetéséről 2007-ben. Mint ismeretes, Halmosi a múlt héten bontott szerződést a Hull Cityvel, és azóta többször is elmondta, a Haladásban szeretné folytatni a pályafutását, de egyelőre nem tudott megegyezni a szombathelyiekkel. „Ma egyeztetek Halmosival és a Haladással is, és ezek után már világosabban látjuk majd, hogy alakulhat a játékos jövője. A Premier League mégiscsak a Premier League, de a döntés Halmosi kezében van. Amennyiben ő szívesen szerződne a Blackpoolhoz, akkor szerintem létrejön a megállapodás, nem hiszem, hogy nehéz lenne megegyezni az angolokkal" – tette hozzá Filipovics. A játékosügynök azt is elmondta, hogy a szigetországból a másodosztály sereghajtója, a Preston menedzsere is érdeklődött a középpályás iránt. Érdekesség, hogy az együttest jelenleg az a Phil Brown irányítja, aki korábban a Hull Citynél mellőzte a magyar légióst... ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Torghelle osztott-szorzott, és kilőtte a bóját

2011. 01. 13.
Hiába Fortuna-játékos, az ősszel nem szegődött mellé a szerencse. A sérülését követően a Düsseldorf múlt heti, spanyolországi felkészülését már végigdolgozó Torghelle Sándor most azt reméli, tavasszal fordul a kocka…
 
Torghelle Sándor reméli, eredményes tavasz vár rá és csapatára 
– Gyök alatt tizenhat? – Elsőre nehezebb kérdést vártam… – könnyebbült meg Torghelle Sándor. – Egyébként négy.  – Tudja, miért kezdtem ezzel? – Hogyne tudnám! A spanyolországi edzőtáborban a szakmai stáb mixelte a futballt és a matematikát. Megesett, hogy a gólvonal elé tíz felszámozott bóját állítottak, és a labdavezetést követően azt kellett eltalálnunk tizenhat méterről, amelyiknek a számát bekiabálták. Ahogy bemelegedtünk, csavartak egyet a dolgon: nem azt üvöltötték be, hogy három vagy hat, hanem azt, hogy gyök alatt kilenc vagy négy meg kettő. Szóval, összetett feladat volt, de amilyen szórakoztató, olyan hasznos: minél jobban koncentrált az ember, annál több pontot szerzett. Szerencsére nekem is jól ment, osztottam-szoroztam, aztán kilőttem a bóját.
– Az Aachen elleni tesztmeccsen is remekelt: saját térfeléről indulva, a komplett védelmet kicselezve talált a kapuba. – Mivel felkészülési találkozón szereztem a gólt, nincs jelentősége. Habár valamelyest mégiscsak számít, végtére is jobb úgy készülni a hétvégi bajnokira, hogy az edzőmeccsen eredményes az ember, mintha orrba rúgná magát. – Egy hetet töltöttek a spanyol tengerparton. Gyanítom, nem olvasással és sakkozással múlatták az idejüket. – Jól sejti. Kellemes időnk volt, húsz Celsius-fok, mégis alaposan megizzasztottak minket. Irtózatosan keménynek mégsem nevezném az elvégzett munkát: bár pörgős tréningeken vettünk részt, az erőnlétre nem most mentünk rá. Az utolsó tétmeccsünket december tizenkilencedikén játszottuk, azt követően kaptunk nyolc nap pihenőt, de huszonnyolcadikán már újfent edzettünk, vagyis arra nem volt idő, hogy valaki leépítse magát. – Mit remél a tavasztól? – Az a célom, hogy minél több időt töltsek a gyepen, és természetesen eredményesebb legyek, mint az ősszel. – Amikor egy gólt szerzett… Igaz, azt sarokkal. – Elhiheti nekem, inkább rúgok hármat egy centiről, mint egyet sarokkal. A lényeg, hogy a Düsseldorf hasznára legyek. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Horváth Gábor vételáráért „kalapozik” a NAC 

2011. 01. 06
A Fehér Csabát és Horváth Gábort is foglalkoztató NAC Breda technikai igazgatója, Jeffrey van As holland újságíróknak elmondta, szeretnék végleg megszerezni a Videotontól a nyárig kölcsönkapott Horváthot.
Horváthot végleg megvenné a NAC 
„Több játékos neve is szerepel a kívánságlistánkon, de addig nem beszélhetünk érkezőkről, amíg nem lesznek távozók" – idézi a nieuws.nl internetes oldal a NAC Breda technikai igazgatóját, Jeffrey van Ast. A sportvezető elmondta, ahhoz, hogy játékosokat tudjanak szerződtetni bevételre van szükségük, ezért kell néhány labdarúgón túladniuk ahhoz, hogy vásárolhassanak – a Videotontól nyárig kölcsönkapott Horváth Gábor játékjogát is csak ebben az esetben tudnák megvásárolni, illetve akkor, ha sikerülne támogatókat találni az üzlethez. „Az első egyeztetések után nyilvánvaló, hogy Horváth szívesen maradna nálunk, de a klub nem tudja kigazdálkodni a megvásárlásához szükséges összeget. Azonban vannak olyan támogatók, akik segítséget nyújthatnak a védő végleges megszerzésében" – fogalmazott Van As, aki szerint január végére valószínűleg már tisztábban látnak a magyar védő szerződtetésének esélyeit illetően. Az biztos, hogy a bredaiak hosszú távon számolnának Horváthtal, aki a szezon közben érkezett a NAC-hoz, 11 bajnokin lépett pályára, mindannyiszor kezdőként. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Priskinnek a kerettagsága, főnökének az állása van veszélyben

2011. 01. 06
A jelek szerint klubváltás előtt áll Priskin Tamás, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Ipswich Town csatára, akit sajtóhírek szerint a második csapathoz száműzött" Roy Keane menedzser, ahol egyébként egy hétközi meccsen gólt is szerzett.
Hamarosan végleg elválhatnak Priskin Tamás és Roy Keane útjai
A Daily Mail szerint a 24 éves magyar támadót Roy Keane, az együttes menedzsere kirakta az első csapat keretéből, így a játékos jelenleg a tartalékokkal edz. Más angol források is azt állítják, hogy Priskinnek nincs jövője az egyébként Fülöp Mártont is foglalkoztató Ipswichnél. Az információt alátámaszthatja az a tény, hogy a magyar támadó kedden pályára lépett az Ipswich tartalékcsapatában a Crystal Palace elleni zárt kapus edzőmeccsen, sőt gólt is szerzett a 2–0-ra megnyert találkozón. Korábban beszámoltunk arról, hogy Keane éles kritikával illette Priskint, mivel a szakember véleménye szerint a csereként pályára lépő támadó „durcás, sértődött futballt" mutatott be az egyik bajnokin. A játékos erre reagálva elmondta, szerinte nem igazak Keane vádjai. Ami a jövőt illeti: Priskin iránt a másodosztályú Swansea és a harmadik ligás Southampton is érdeklődik, sőt, állítólag a két klub egyike már egymillió fontos vételi ajánlatot is tett a játékosért. A 24 éves csatárnak 2012 nyaráig van érvényes szerződése az Ipswich Townnál. Priskin jövőjét azonban alapvetően meghatározhatja Roy Keane menedzser sorsa is, ugyanis a szakembernek egyáltalán nincs betonbiztos helye a másodosztály 19. helyén álló Ipswichnél (3 pontra van a csapat a kieső helyektől). A Nottingham elleni bajnoki vereséget követően a helyi Evening Star címlapján az „Eljött az idő a váltásra, Marcus" című anyaggal indított, amelyben a klubtulajdonos Marcus Evanst kérik Keane menesztésére. Az Ipswich az elmúlt 9 fordulóban csak 4 pontot szerzett meg a lehetséges 27-ből, Keane pedig a Nottingham elleni meccs után a szurkolókkal is összetűzésbe keveredett. A drukkerek meglehetősen nyersen kérték számon a menedzseren az eredmények elmaradását, Keane visszamutogatott nekik, majd a biztonságiaknak kellett rendet tennie, mert a tréner mellett és ellen tüntető drukkerek majdnem egymásnak estek. Keane szerződése a nyáron lejár, és ha a menesztést megússza, akkor sem fogják meghosszabbítani – az ír menedzser két éven belül élvonalba jutást ígért kinevezésekor, ennek pedig semmi nyoma. Keane-nek felróják azt is, hogy drága igazolásai nem jöttek be: Priskin Tamás 1.7 millió fontos vételként a tartalékokhoz van száműzve, az 1.6 millióért igazolt Lee Martin pedig a Charltonnál van kölcsönben.
 PRISKIN STATISZTIKÁI A 2010–2011-ES SZEZONBAN
Mérk. Gól Gólpassz Becserélték Lecserélték Játékperc (átlag)
Championship 19 3 3 8 8 53
Angol ligakupa 4 2 1 90
Összesen 23 5 3 8 9
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edzője szombaton többet vár Simon Krisztiántól

2011. 01. 21.
A Feyenoordban a szerdai Ajax elleni meccsen bemutatkozó Simon Krisztiánt a Nemzeti Sport elkísérte első hollandiai meccsére. A találkozó másnapján a fiatal támadó, és edzője, Mario Been is elmondta a véleményét.
Edzője szombaton többet vár Simon Krisztiántól

A Feyenoord szerdán ugyan 2–0-ra kikapott az Ajaxtól, de Simon Krisztián nem lógott ki a sorból, edzője, Mario Been szerint bemutatkozásnak nem volt rossz a magyar játékos produkciója, de tud ő ennél jobban is játszani. „Nagyon tehetséges játékos. Örülök, hogy hozzánk került, szép jövő előtt állhat. Az Ajax elleni meccsen sem okozott csalódást, igaz, láttam rajta, hogy a végére elkészült az erejével. Azt azért elárulhatom: a szombati, De Graafschap elleni meccsen többet várok tőle, a támadásokban aktívabbnak kell lennie" – mondta a szakember a Nemzeti Sport kérdésére. A De Graafschap elleni hazai találkozó azért is számít értékmérőnek mind Simon, mind a Feyenoord számára, mert a rotterdamiak jelenleg 13. helyen állnak a tabellán, míg a szombati ellenfél egy hellyel és egy ponttal megelőzi őket. „Nem tagadom, sokszor szinte lógott a nyelvem. A sok védekezés miatt egyszerűen nem maradt erőm a támadások segítésére – az Ajax birtokolta többet a labdát, hol a pálya közepe felé, hol a védők vonalába kellett húzódnom, mire arra került volna sor, hogy meg kell iramodnom előre, már alig volt erőm" – erősítette meg edzője szavait a szerdai találkozó kapcsán Simon. „Lehet, hogy kívülről nem úgy látszott, de nagyon élveztem a meccset. Amikor a kezdés előtt kifutottunk melegíteni, és az ötvenezer amszterdami szurkoló egy emberként kezdett fütyülni, egyszerűen borsózott a hátam. Volt itt minden, a hollandok tudják, hogyan kell hangulatot teremteni a stadionban. Hallottam, amíg mi egy órával a meccs előtt az öltözőben készülődtünk, az arénában már akkor kint lévő húszezer ember Ajax-slágereket énekelt, csak úgy zengett a stadion, a kezdés előtt pedig akkora tűzijátékkal rukkoltak ki, hogy néha még a fülemet is be kellett fognom. Sajnálom, hogy nem sikerrel mutatkoztam be Hollandiában, de azért remélem, nem haragszik, ha azt mondom: így is nagyon boldog vagyok" – fogalmazott a 19 éves labdarúgó, aki edzőjéhez hasonlóan többet vár magától a következő mérkőzésen. „Remélem, akkor már több lehetőségem lesz támadni – itthon fogadjuk a De Graafschapot, csodás lenne győztes meccsen pályára lépni a közönségünk előtt. Ha már az Ajax ellen nem sikerült, legalább az első hazai meccsemen győzelemmel mutatkozzak be, nem igaz?" – zárta gondolatait Simon Krisztián.

Napokon múlott, hogy Simon nem lett 200 millióért a Hoffenheimé

2011. 01. 20. Az Ajax otthonában szerdán bemutatkozó Simon Krisztián kalandos úton jutott el a Feyenoordhoz. Közel állt ahhoz, hogy az utolsó pillanatban a német Hoffenheim játékosa legyen, de végül a rotterdami csapatot választotta. Ezzel az Újpest elesett csaknem kétszázmillió forinttól – a fiatal szélső viszont szóban elkötelezte már magát, és egyértelművé tette, Rotterdamba vágyik. Kovács Zoltán sportigazgató beszélt a Nemzeti Sportnak a háttérben zajló tárgyalásokról.
Történelmi név viselője ellen: Simon Daley Blinddel szemben próbálkozik
– Mennyit ér az adott szó? – Sokat, ugyanannyit, mint egy aláírt szerződés, talán még többet – mondta Kovács Zoltán sportigazgató. – Ami esetünkben elgondolkodtathatta volna Simon Krisztiánt, az az, hogy a két klub még nem kötött végleges megállapodást. Kijelenthetem, minden részletre kiterjedően csak a Hoffenheimmel egyeztünk meg. Nem egy zsák krumpliról van szó, a játékos maga is beleszólhatott a sorsába. Az én feladatom az volt, hogy az Újpest érdekeit a legmesszebbmenőkig képviseljem. – Lényegében eladta Simon Krisztiánt a Hoffenheimnek? – A két klub között megszületett az egyezség. Amikor megérkeztem Hoffenheimbe, azonnal felvázoltam a helyzetet. Várták Simon Krisztiánt, de azzal kezdtem, hogy a Feyenoordba akar menni, a Hoffenheim ajánlata talán kissé későn érkezett. A német klub vezetői tisztában voltak vele, hogy képben van a rotterdami csapat is. – Úgy jött el Hoffenheimből, hogy megkötötte az Újpest történetének legnagyobb üzletét? – Igen, de féltem tőle, hogy a játékos Hollandiába megy. Amikor megérkeztem a tárgyalásról, sejtettem, hogy nem minden úgy alakul, ahogyan szeretném. A rotterdamiakkal még egyeztetünk arról, hogy a szezon végén milyen feltételekkel vehetik meg a labdarúgót. – Nem volt csalódott, hogy a klub elesett kétszázmillió forint bevételtől? – Dehogynem, ám Simon Krisztián Rotterdamba akart menni. Kinek lett volna jó, ha visszarendeljük? Senkinek. Lett volna egy sértődött labdarúgónk, akit megtört volna ez a helyzet. Ha csak néhány nappal előbb jön a Hoffenheim ajánlata…
„RÉGEN FOGADTAK EL ILYEN GYORSAN JÁTÉKOST!”

„Noha kikapott a csapat, egy rossz szót sem mondhatok a fiatal magyarra. Kint voltam a Feyenoorddal az ománi edzőtáborban, így testközelből figyelhettem Simon Krisztián beilleszkedését, mondhatom, régen fogadtak el ilyen gyorsan játékost a többiek. Persze nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen nagyon gyenge most a Feyenoord, de látszik, megpróbál élni a sors adta lehetőséggel. Az Ajax otthonában is hasznos tagja volt az együttesnek, szögletei kifejezetten jól csavarodtak be, és ha nála volt a labda, nem csak hátrafelé passzolt. Egy évvel ezelőtt Magyarországon jártam, korábbi kedvencünket, Kiprich Józsefet látogattam meg otthonában. Tudom, nagyon korai még erről beszélni, de ki tudja, egyszer talán, évek múlva a Simon családhoz is el kell majd utaznom. Mostani közvetítésemben sem marasztaltam őt el” – kommentálta a Nemzeti Sport kérésére az Ajax elleni rangadót és Simon teljesítményét Onno Hansum, a rotterdami Megastad rádió riportere.

Simon 50 ezer Ajax-fanatikus előtt mutatkozhat be

2011. 01. 18
Mint ismeretes, az Újpest labdarúgója, Simon Krisztián hétfőn megállapodott a Feyenoorddal, sajtóértesülések szerint pedig szerda este kezdőként mutatkozhat be az Ajax elleni rangadón. A fiatal szélső a Nemzeti Sportnak elmondta, bizonyítani szeretne a legnehezebb meccsek egyikén...
Simon Krisztián kezdőként mutatkozhat be az Ajax elleni tétmérkőzésen
„Megnyugodtam, mert megoldódott az ügyem, ugyanakkor kezdek izgulni, mert rangadón mutatkozhatok be szerdán az új csapatomban – mondta Simon Krisztián a szerződés aláírása után. – Én már egy hónapja tudom, hogy ez bekövetkezik, de csak most vált minden biztossá, hogy a kezemben vannak a papírjaim. Még fel sem fogom ezt az egészet, talán majd éjszaka, alvás előtt vagy helyett át tudom gondolni a helyzetet." Kérdés, hogy mit szóltak Rotterdamban a hoffenheimi ajánlathoz, amely miatt majdnem kútba esett Simon Krisztián szerződtetése. „Nyilván itt is mindenki tudja, hogy volt egy német lehetőségem is, hiszen figyeltek rám, ám nem foglalkozott ezzel senki – nyilatkozta a futballista. – Azt láttam mindenkin, hogy örültek nekem, és kérdezgették, hogy tudok-e játszani szerdán az Ajax ellen. Már akkor is azt mondtam, hogy nem rajtam múlik: ha az edző betesz, akkor biztosan a pályán leszek." Márpedig ha Mario Been vezetőedzőn múlik, Simon Krisztián az amszterdamiak ellen mutatkozik be a holland élvonalban (mintha idehaza legelőször az Újpest–Ferencváros derbin játszana...). „Már csak erről a meccsről beszél mindenki az öltözőben – mondta a szélső. – Felkészítettek arra, hogy pokoli lesz a hangulat. Ötvenezer fanatikus Ajax-drukker előtt lépünk pályára. Rotterdamból nem jön senki, mert ezen a mérkőzésen biztonsági okokból csak hazai szimpatizánsok lehetnek a lelátón. Majd ha a pályán leszek, akkor fogom csak fel igazán, hol is vagyok. Elsőre túlesek a legnehezebb találkozók egyikén, s persze ezen is bizonyítani akarok." A holland RTV Rijnmond értesülései szerint Simon nem csak hogy bemutatkozhat, de rögtön a kezdőcsapatban bizonyíthat szerda este az Ajax elleni rangadón. A Feyenoord a tizenharmadik, míg ellenfele a negyedik helyről várja a szerdán 20.45-kor kezdődő összecsapást.

Simon Krisztián győztes gólt szerzett a Feyenoordban

Újabb felkészülési mérkőzésen nyújtott jó teljesítményt Simon Krisztián, az Újpest Feyenoordnál próbajátékon tartózkodó szélsője: a fiatal magyar játékos lőtte az egyetlen gólt az ománi U23-as válogatott elleni találkozón.
Simon eddig remek teljesítményt nyújt próbajátékán
A Feyenoord honlapjának beszámolója szerint a rotterdamiak elsősorban a széleken veszélyeztettek Simon és Jerson Cabral révén. A magyar szélső első helyzetét még kihagyta (kevéssel a kapu mellé emelt), de a 37. percben már nem hibázott: a hosszú oldalon érkezve az üres kapuba terelt egy De Cler-beadást, mely után a kapus hibázott. A korábban a Sparta Rotterdam ellen a mezőny egyik legjobbjának bizonyuló (gól, két gólpassz) Simon végigjátszotta a mérkőzést. „Ugyanaz volt a problémánk, mint gyakran a szezonban, a tizenhatos előtt elfogy a tudomány, pedig addig jól játszunk. Simon teljesítményének örülök, nyereség lehet a csapat számára" – mondta Mario Been vezetőedző. A rotterdami vezetők részletkérdésekről egyeztetnek a magyar klubbal, de a héten szeretnének pontot tenni az ügy végére, hogy a támadó január 19-én már pályára léphessen az Ajax elleni bajnokin.    „Még ezen a héten szeretnénk megegyezni az Újpesttel. Sőt, azt szeretnénk, ha Simon Krisztián január tizenkilencedikén már játszana az Ajax ellen" – jelentette ki a magyar futballistával kapcsolatban a Feyenoord technikai igazgatója, Leo Beenhakker, és ezt a mérkőzés után a De Telegraafnak is megerősítette. Mészöly Géza, a lila-fehérek vezetőedzője egy tegnapi nyilatkozatában elmondta, Simon távozása 90 százalék, ami szintén azt támasztja alá, hogy már csak részletkérdésekről egyeztetnek a felek. „Ilyen kérdésekben természetesen nem én döntök, de volt bennem félsz, hogy nem korai-e Krisztiánnak a Feyenoordba igazolni. Ám ha úgy megállja a helyét, mint ahogy a próbajátékon, nem szabad marasztalni" – mondta a Nemzeti Sportnak a szakvezető a fiatal labdarúgóról.  

Simon Krisztián: gól és két gólpassz a Feyenoordban 

2011.01. 6.

Remekül sikeredett az újpesti legény bemutatkozása. Simon a hollandok edzőmeccsén parádézott.

Habár többen féltik, hogy a fiatal, elkallódó tehetségek sorsára jut, az Újpest idehaza már több meccsen is remeklő fiatal középpályása, Simon Krisztián nemrégiben a holland Feyenoordhoz utazott próbajátékra. Mások szerint jó döntés lehet az igazolás, az utánpótlás-válogatottak korábbi irányítója, Wilco van Burren például az Új Dzsudzsák Balázst látja a 19 éves tehetségben. Már az elején látszott, remekül illeszkedett be a tréningeken, és a hollandok is hajlanak arra, hogy megszerezzék a játékost. Nos, újabb adalék lehet ehhez a lépéshez a Feyenoord Sparta elleni edzőmeccse., amelyen bizonyított a magyar focista. Simon lőtte a csapat negyedik gólját, előtte pedig gólpasszt adott Wijnaldumnak, majd Beukeringnek is. Simon a szünet után állt be a csapatba. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Simon András elutazott az Aachen edzőtáborába

2011. 01. 04.
A jelenleg csapat nélküli Simon András is elutazott a Stieber Zoltánt is foglalkoztató Alemannia Aachen spanyolországi edzőtáborába hétfőn – adta hírül a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő klub hivatalos honlapja.
Simon szerdán már a Fortuna Düsseldorf védőivel harcolhat a labdáért
Az Aachen 25 játékossal vágott neki az Alicantéhoz közel eső, tengerparti Olivába tartó útnak, ahol a szintén a Bundesliga 2.-ben szereplő Fortuna Düsseldorffal együtt készül a tavaszi idényre.
„Spanyolországban ideális időjárási körülmények között készülhetünk. Négy első osztályú létesítményben dolgozunk majd, amelyeket megosztunk a Fortuna Düsseldorffal. Ezek a napok kiváló lehetőséget biztosítanak az új játékosok beilleszkedéséhez a csapatba" – mondta Erik Meijer sportigazgató. Az aacheniek hivatalos honlapjának beszámolója szerint Simon András a szerdai, a Torghelle Sándort is a soraiban tudó Fortuna Düsseldorf elleni felkészülési mérkőzésen már pályára lép az Alemanniában, amelynek „még egy csatárra szüksége van, hogy teljes legyen a kerete". Ahogy arról a Nemzeti Sport Online elsőként beszámolt, Simon András decemberben szerződést bontott korábbi klubjával, a Liverpoollal, és azóta csapatot keres. A csatár ügyeit intéző CMG menedzseriroda ügyvezetője, Kövesdi Viktor akkor az NSO-nak cáfolta azokat a németországi értesüléseket, melyek szerint Simon decemberben már járt próbajátékon az Alemannia Aachennél. A német lapok szerint azonban az aacheniek most azért is vitték el a támadót Spanyolországba, mert Simon a múlt hónapban meggyőzte a csapat vezetőit. Az Aachener Nachrichten szerint azonban a magyar játékos decemberben azzal utasította vissza a német klubot, hogy magasabb osztályban szeretne szerepelni. ------------------------------------------------------------------------------------------------

Huszti Pintér csapattársa lehet a Zaragozánál

2011. 01. 11.
A spanyol Periódico de Aragón értesülései szerint a Real Zaragoza kölcsön kívánja venni Huszti Szabolcsot a Zenittől. Az újság úgy tudja, az aragóniai klub a magyar légiós mellett Fernando Meirát is szeretné megszerezni, aki mellett Pintér Ádámnak kevés esélye lehet a csapatba kerülésre.
Huszti Spanyolországba kerülhet
Elképzelhető, hogy Huszti Szabolcs Spanyolországban folytatja a pályafutását, legalábbis a hírek szerint a Real Zaragoza szeretné kölcsönvenni az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Zenitnél az utóbbi időben kevés játéklehetőséget kapó magyar légióst. A Periódico de Aragón úgy tudja, hogy a spanyol klub Huszti mellett Fernando Meirát is szeretné megszerezni, aki középső védőként és védekező középpályásként is bevethető, és állítólag Edmílson, illetve Pintér Ádám helyén játszana. A portugál futballista – akit már egy éve szívesen a soraiban látna a Zaragoza – kölcsönvétele azért lehet nehézkes, mert a spanyol klub nem biztos, hogy fedezni tudja a 3 millió eurós éves fizetését, valamint a Zenit is megakadályozhatja az átigazolást. Az újság szerint Huszti szerződtetése valószínűbb, őt ugyanis könnyebben elengedné Luciano Spalletti Szentpétervárról. Huszti Spanyolországba igazolására azért is lehet esély, mivel az ő ügyeit is Filipovics Vladan játékosügynök intézi, aki 2010 nyarán Pintér Zaragozához igazolásában is közreműködött.
PINTÉRT TÖBB KLUBNAK IS FELAJÁNLOTTÁK?
A Periódico de Aragón értesülései szerint a Real Zaragoza több játékosától is meg szeretne válni a téli átigazolási időszakban, és köztük van Pintér Ádám is.

A lap úgy tudja, hogy a spanyol klub el kívánja adni a magyar futballistát, Ivan Obradovicsot, illetve a brazil világbajnok Edmílsont, és Pintért, valamint a szerb játékost már több klubnak fel is ajánlotta.

A lehetséges távozók között említették még a kolumbiai támadót, Marco Pérezt, aki Argentínába igazolhat, és valószínűleg azért kellene mennie, mert két új csatár is érkezik a klubhoz.

A változások mögött az állhat a spanyol bajnokság utolsó helyén álló Zaragozánál, hogy november közepén Javier Aguirrét nevezték ki vezetőedzőnek, aki bent szeretné tartani a csapatot.
FILIPOVICS: PINTÉRREL ELÉGEDETTEK, HUSZTIT MÁSIK SPANYOL KLUB VINNÉ
Huszti Szabolcs és Pintér Ádám menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online megkeresésére elmondta, Husztival kapcsolatban a Zaragoza érdeklődése még nem jutott el hozzá, és arról sem tud, hogy Pintértől megválna a klub.

„Husztival kapcsolatban valóban felvetődött több spanyol csapat is, de a Zaragoza érdeklődéséről nem tudok. Szabolcs holnap tér vissza Oroszországba, 15-én pedig Dubaiba utazhat a Zenittel edzőtáborba. Úgy érzem, a klub most hajlana Huszti kölcsönadására, de ez attól is függ, hogyan sikerülnek a szentpéterváriak erősítési tervei" – fogalmazott Filipovics Vladan a középpályást illetően.

„Pintér Ádámmal kapcsolatban engem úgy tájékoztatott a Zaragoza, hogy elégedettek a teljesítményével, nem tudok arról, hogy felvetődött volna a távozása. Szerintem ez csak egy »szokásos« pletyka, ami nagyon gyakori ilyenkor, átigazolási időszakban. Főleg, hogy Ádám ebben az idényben már két különböző csapatban lépett pályára, így őszi-tavaszi rendszerű bajnokságban nem játszhatna más klubnál" – mondta a játékosügynök.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hajnal Tamás mégsem lesz a Köln játékosa

2011. 01. 03
Az eddigi hírekkel ellentétben Hajnal Tamás nem lesz a Köln játékosa. A „kecskések" vezetői ugyanis kijelentették, hogy nem szerződtetnek több játékost a téli átigazolási szezonban.
Hajnal (jobbra) nem lesz a Köln játékosa
A Köln vezetői befejezettnek tekintik a téli bevásárlást, és ez azt is jelenti, hogy Hajnal Tamás, a Borussia Dortmund magyar középpályása nem lesz a „kecskések" játékosa. „Ennyi volt, befejeztük tevékenységünket az átigazolási piacon. Egészen biztosan nem igazolunk új játékmestert" – nyilatkozta Claus Hortmann, a Köln ügyvezetője az Express című lapnak. A Bundesliga 16. helyén szerénykedő Köln Christian Eichnert, Michael Rensinget, Tomoaki Makinót és a Lech Poznan lengyel középpályását, Slawomir Peszkót szerződtette az átigazolási szezonban, és a jelek szerint Peszkótól várja, hogy új lendületet adjon a támadásoknak. Továbbra sem tudni tehát, mi lesz Hajnal sorsa: a hírek szerint elképzelhető, hogy korábbi együttesében, a Bundesliga 2.-ben szereplő Karlsruhében folytatja pályafutását. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

11 év után búcsú Hollandiától - Fehér nem hosszabbít a NAC-nál

2011. 01. 10
A NAC Breda hivatalos honlapján jelentette be, hogy három futballistának, köztük a 35 esztendős, 41-szeres válogatott Fehér Csabának megköszönték eddigi munkáját, és közölték velük, hogy nem kívánják meghosszabbítani a szezon végén lejáró szerződésüket. A labdarúgó a Nemzeti Sport Online-nak úgy nyilatkozott, hogy ő döntött a távozás mellett.
Fehér Csaba (balról a harmadik) búcsúzhat a NAC-tól
Fehér Csaba 2000-ben szerződött a NAC Bredához, és azóta egy fél éves időszakot leszámítva (2005-ben kölcsönbe hazatért Újpestre) Hollandiában futballozik. A Breda mellett játszott a Willem II-ben és a PSV-ben is. A NAC-hoz 2007-ben visszatérő futballistának 11 év után azonban befejeződhet hollandiai karrierje. A NAC vezetői a csapat törökországi edzőtáborában közölték a védővel – és két társával, a többszörös finn válogatott, 36 esztendős Joonas Kolkkával és a 29 éves Tyrone Lorannal –, hogy a jövőben már nem számítanak a szolgálataira, nem kívánják meghosszabbítani a szezon végén lejáró szerződését.

Ez alighanem azt is jelenti, hogy Fehér már a télen távozhat. „Csabának és Joonasnak sokat köszönhet a klub. A koruk ellenére mindketten többször bekerültek a kezdőcsapatba, de tagadhatatlan, hogy mostani döntésünkben szerepet játszott az életkoruk" – nyilatkozta a holland újságíróknak a döntésről a NAC technikai igazgatója, Jeffrey van Ast. A döntésben az is szerepet játszhatott, hogy a NAC köztudottan anyagi gondokkal küzd, és a klubvezetők már korábban elmondták, bevételre van szükségük ahhoz, hogy új játékosokat szerződtessenek. A holland sajtóban továbbra is tartja magát az a hír (amiről a múlt héten beszámoltunk), hogy a bredaiak szeretnék végleg megvenni a Videotontól Horváth Gábort, és talán ez is közrejátszik abban, hogy Fehéréket elengedik.
FEHÉR MAGYARORSZÁGON FOLYTATNÁ
  „A NAC vezetőivel már korábban közöltem, hogy a szezon végén, amikor lejár a szerződésem, szeretnék visszatérni Magyarországra. Most, a téli felkészülés közben megkérdezték, hogy fenntartom-e a szándékomat. Közöltem velük, hogy igen, ezután jelent meg a hír a honlapon" – válaszolta a Nemzeti Sport Online érdeklődésére Fehér Csaba.
„A hír megfogalmazása kicsit félreérthető, mert én döntöttem úgy, hogy már nem szeretnék maradni. Egyelőre arról nem szeretnék beszélni, hogyan alakul a jövőm, de Magyarországon még szívesen futballoznék" – tette hozzá a rutinos légiós.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Januárban Gulácsi lesz Reina cseréje

2010. 12. 31.
Januárban Gulácsi Péter lesz a Liverpool cserekapusa a spanyol világbajnok Pepe Reina mögött, ugyanis az ausztrál válogatott Brad Jones az Ázsia-kupára hivatalos. A magyar tehetség a Nemzeti Sportnak beszélt az előtte álló lehetőségről és a „vörösök" gyenge szerepléséről is.  
Gulácsi Péter nem csak kölcsönkapusként szeretne bizonyítani 




– Brad Jones, a Liverpool egyik tartalék kapusa az ausztrál válogatott tagjaként a január hetedike és huszonkilencedike között sorra kerülő Ázsia-kupára hivatalos. Ez azt jelenti, hogy megnyílik az út ön előtt a cserepad felé? – Igen, azt. Hogy őszinte legyek, Brad beválogatása a liverpooli szakmai stáb tagjait is váratlanul érte, s mivel megy az Ázsia-kupára, én leszek januárban Pepe Reina cseréje. Óriási lehetőség lesz ez számomra, noha egyáltalán nem bizos, hogy pályára is lépek a felnőttcsapatban. Hét tétmeccsünk lesz januárban, hat a bajnokságban, egy pedig az FA-kupában, a Manchester United ellen. Mindenesetre az is ritka a Premier League-ben, hogy egy húszéves fiatal kapus a cserepadon ülhet. – Bogdán Ádám már a cserepadnál is tovább jutott a Boltonnál. – És nem is vallott szégyent, sőt. Úgy érzem, ha lehetőséget kapok, én sem okozok csalódást. Az elmúlt időszakban, amikor a harmadosztályú Tranmere-nél védtem kölcsönben, kimondottan jól ment a játék, tapasztaltabb lettem. Mert mégiscsak az éles meccsek az igazi felmérők, s az elmúlt fél évben huszonkét ilyen találkozón pallérozódhattam. De nem kölcsönkapus kívánok lenni, hanem fokozatosan előrelépve egy napon a Liverpool kapujában szeretnék állni. Persze ehhez valószínűleg kölcsönjátékosként máshol is bizonyítanom kell előtte, az is lelet, hogy már februártól. Időnként türelmetlen vagyok, de most elsősorban arra kell fókuszálnom, ha januárban úgy alakul, hogy lehetőséget kapok a felnőttcsapatban, készen álljak a feladatra. – A csapat hogyan viseli a bajnoki bukdácsolást? – Mindent elmond az együttes megítéléséről, hogy a szurkolók türelme is elfogyott az elmúlt hetekben, pedig ez a legnehezebb időkben sem szokott előfordulni. Ők is többet akarnak, meg persze mi is, csak éppen valamiért nem működik, ami korábban működött. De nem szabad feladni, januárban lesz is lehetőségünk a felzárkózásra, három-négy győzelemmel nagyot léphetünk előre. Nekem ebben a hónapban az a legfontosabb feladatom, hogy a szakmai stábnak bebizonyítsam: jobb kapus vagyok, mint az Ázsia-kupára hivatalos Brad Jones. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rudolfot már a Barinál várják edzésre - sajtóhír 

2011-01-21
A Corriere dello Sport értesülései szerint Rudolf Gergely elköszönt a Genoától, és holnap már a Barinál kell edzésre jelentkeznie – úgy tűnik, szerződtetéséről sikerült megegyeznie a két klubnak. 
Rudolf Gergely (jobbra) a hírek szerint már elköszönt a társaktól Genovában 





A klubok hivatalosan még nem kommentálták a Corriere dello Sport értesüléseit – amelyet több olasz forrás is átvett –, de ha igazak a lap információi, akkor Rudolf Gergely szerződtetését akár már ma bejelentheti a sereghajtó Bari, holnap ugyanis már edzésre kell jelentkeznie a magyar válogatott csatárnak Giampiero Ventura csapatánál.
Azt egyelőre nem tudni, mennyi időre költözik a csatár Bariba, de a korábbi hírek fél éves kölcsönszerződésről szóltak. Rudolf szerződtetése már decemberben felvetődött a Barinál, de akkor még nem engedte el a Genoa. Azóta több együttessel is hírbe hozták a csatárt, de – ahogy arról a múlt héten többször is beszámoltunk – a Bari tűnt a legkitartóbb kérőnek. Rudolf, aki tegnap a kispadról nézte végig a Genoa Cesena elleni gól nélküli döntetlenjét, nem sok lehetőséget kapott Genovában, de a Barinál sem lenne könnyű dolga, hiszen a múlt héten szerződtetett Okaka Chuka mellett többek között a rutinos fehérorosz Vitalij Kutuzov és a brazil Barreto is tagja a keretnek.   ------------------------------------------------------------------------------------------------

Leandro követheti volt edzőjét a Panionioszba

2011-01-21
A ghánai Bennard Yao Kumordzi távozása után keletkezett űrt a ciprusi Omonia brazil-magyar légiósa, Leandro töltheti be a görög élvonalban szereplő Panioniosz labdarúgócsapatánál, legalábbis a gazzetta.gr információi szerint. 
Leandro (balra) változatlanul az Omonia egyik biztos pontja

A 25 éves ghánai a télen szerződött az Olympiakoszhoz, a Panionioszt edző Takisz Lemonisznak ekkor jutott eszébe volt játékosa, Leandro, mint ideális helyettes. Lemonisz általában irányítóként számított Leandróra, de a játékos a középpálya más részein is hasznos teljesítményre volt képes – sőt, akár a védelem bal oldalán is, ha úgy hozta a helyzet és az élet –, amellyel a jelek szerint kifejezetten jó emlékeket hagyott a szakemberben. A ciprusi Sportday által megkérdezett Leandro úgy nyilatkozott, hogy szívesen szerződne Görögországba. Amennyiben a két klub nem tud megegyezni a vételáráról, úgy a nyáron jöhet létre Leandro újabb klubváltása, amikor lejár a szerződése Cipruson. Ennek viszont alapjaiban mond ellent maga az érintett légiós, aki a Nemzeti Sportnak elmondta: hasonló témában nem nyilatkozott egyik lapnak sem, ráadásul éppen most készülnek vele meghosszabbítani a 2011. június végén lejáró szerződését az Omoniánál. A Panioniosz hívásáról, de még érdeklődéséről sem értesült, bár ugye ettől függetlenül akár még elképzelhetőnek tartja, hogy a hírnek ez a része valós. Csak akkor ez még hozzá és a ciprusi klubhoz ez nem jutott el. Leandro a második helyen álló Omoniában Dusan Bajevicsnél is stabil kezdőnek számít. A tizenhat csapatos ligában a 15., kieső helyen álló Panioniosznál korábban Németh Krisztián (Olympiakosz) kölcsönvétele is felvetődött. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Huszti Szabolcs: Nem vagyok az a típus, aki feladja

2011. 01. 09
Huszti Szabolcs nem adja fel: január 12-én azzal a szándékkal tér vissza Szentpétervárra, hogy beverekedje magát a Zenit kezdőcsapatába. A középpályás arról is beszélt lapunknak, hogy – édesanyjával ellentétben – nem zavarja, ha ócsárolják, és bár tudja, ha többet szerepelne, kedvezőbb lenne a megítélése, nem vágyik rivaldafényre.
Husztinak (jobbra) minden szempontból előrelépés volt az oroszországi szerződés

Két év távlatából elárulhatja, a szakmai vagy az anyagi tényezők voltak a mérvadók, amikor rábólintott a Zenit ajánlatára? Minden szempontból előrelépés volt az oroszországi szerződés – vágta rá Huszti Szabolcs. – Aláírom, anyagilag is jól jártam azzal, hogy Szentpétervárra költöztem, ám bárhová igazolok Hannoverből, nagyságrendekkel jobban kerestem volna, mint addig. A hannoveri fizetési listán a tizenötödik vagy a tizenhatodik helyen lehettem, de nem sírtam emiatt. Akkor sem panaszkodtam, amikor a Fradiban, már válogatott játékosként százhúszezer forint volt a bérem. Tudtam, hogy a sors előbb-utóbb kiegyenlíti a számlát. Idővel mindenki a helyére kerül. Én is. A válogatottságot egyebek mellett arra hivatkozva mondta le szeptemberben, hogy klubjában szeretné felépíteni magát. Hogy érzi, sikerült? Az utóbbi időben több lehetőséget kaptam, szerintem éltem is vele, de ebben az ügyben nem az a lényeges, hogy én mit gondolok, hanem az, amit a vezetőedzőnk, Luciano Spalletti mond. Ha azt mondja, játszom, akkor játszom, ha cserének jelöl, leülök a kispadra, ha pedig nem számol velem, megyek a lelátóra. Tegye a szívére a kezét: beférne a Zenitbe? Úgy vélem, nemegyszer bizonyítottam már, hogy igen. Két éve igazoltam Szentpétervárra, az elsőben inkább játszottam, mint nem, ám a második már nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Bajnok lettem, valamelyest örültem is az aranyéremnek, de nem repestem a boldogságtól. Ahhoz jóval több időt kellett volna a pályán töltenem. Javulhat a helyzete? Azon leszek. Minden edzésnek úgy vágok neki, hogy beverekszem magam a kezdőcsapatba. Állítom, ha az együttes összes tagját megkérdeznék, ki az a labdarúgó, akinek az edzésmunkája alapján játszania kellene, mindannyian említenék a nevem. Más lapra tartozik, hogy nem ez számít, hanem az, hogy a meccs előtti napon pirossal vagy zölddel szerepel-e a nevem az edzőnk listáján. Ha zölddel, a keretben vagyok, ha pirossal, akkor nem. Igaz, megesett már, hogy „zöld" voltam, vidáman felszálltam a Novoszibirszkbe tartó gépre – holott utálok repülni –, utaztam öt és fél órát, aztán a mester még a kispadra sem ültetett le. A hazautat már nem élveztem annyira... Ettől függetlenül tisztelem az olasz szakvezetőt, sőt kijelentem: a legjobb edző, akivel valaha dolgoztam. Kevesen értenek úgy a futballhoz, mint ő – meglehet, emiatt nem jutok szóhoz... Ezt persze csak viccnek szántam. A Zenit vezérkara viszont nem ismer tréfát: jelentős erősítést tervez. Az érkezőknek kell a hely az öltözőben – a hírek szerint Ön lehet az egyik távozó. Nekem még nem szóltak erről. A megállapodásom további két esztendeig érvényes, úgy készülök, hogy kitöltöm. Akadnak olyan játékosok, akik hasonló esetben felkeresik az elöljárókat, hogy mi lenne, ha közös megegyezéssel elválnának az útjaik... Nem vagyok az a típus, aki feladja. Szégyellném magam, ha így mennék el valahonnan. A Hannover–Real Madrid felkészülési mérkőzésen gólt lőtt Iker Casillasnak. Utána tényleg figyelték a spanyolok? Tudomásom szerint igen. Noha nem szokásom ábrándozni, elismerem, akkoriban eljátszottam a gondolattal, hogy magamra ölthetem a Real szerelését. Aztán maradtam Németországban. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Feczesin Róbert új időszakot nyitna Bresciában

2011. 01. 08Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Bresciában az ősszel többnyire mellőzött Feczesin Róbert iránt élénken érdeklődik a lengyel Wisla Kraków. A magyar csatár a Nemzeti Sportnak elmondta, valóban akadnak érdeklődők, de a legnagyobb esély arra van, hogy marad olasz klubjában – úgy érzi, az új edző érkezésével számára is új időszak kezdődhet a csapatnál.
Feczesin bízik benne, több lehetőséget kap 
– Marad Bresciában, Lengyelországba igazol a Wisla Krakówhoz, vagy visszatér Magyarországra? – Elismerem, érdeklődő akad néhány, de ez önmagában nem jelent semmit, nincs konkrét ajánlatom másik klubtól, azaz jelen állás szerint annak van a legnagyobb esélye, hogy a Bresciában folytatom a tavasszal. Számomra az a legfontosabb, hogy játsszak. – Csütörtökön a Cesena elleni összecsapásra miért nem nevezték? – A hétfői edzőmeccsen vádlisérülést szenvedtem, nem súlyos, ám csak a jövő hét elején csatlakozhatok a többiekhez. Úgy véli, hogy a jövőben több lehetőséget kap a Bresciában? – Ha nem sérülök meg, talán csütörtökön is pályára lépek: amióta edzőváltás történt a csapatnál, és Mario Beretta irányít, három mérkőzésből kétszer számolt velem. Egyszer a kispadon ültem, egyszer csereként jutottam szóhoz, és véleménye szerint a Catania elleni találkozón jól teljesítettem. Erre alapozva úgy vélem, igen, ez az év jobb lehet az előzőnél. A többiekhez hasonlóan én is beszéltem az új trénerrel a kinevezése után, de a jövő nem került szóba. Játszottam – ez a legfontosabb, egyben a legtömörebb és leghitelesebb visszaigazolás arra vonatkozóan, hogy számítanak rám. A nyári felkészülési időszakban semmi sem utalt arra, ami az ősszel történt, a gyakorló mérkőzéseken jól teljesítettem. Tény, nem az sült ki ebből a szezonból, amit akartam, amire vágytam, amiért dolgoztam. Legalább részben tudja az okát? – Az előző edzőnk a jelek szerint a szezon elején letette a voksát néhány játékos mellett: akadt olyan periódusunk a bajnokság első szakaszában, amikor semmi sem indokolta a váltást. Hazai pályán legyőztük a Palermót és a Romát, mind a két siker bravúr volt részünkről, de aztán zsinórban öt vereséget szenvedtünk, a negatív sorozatnak mégsem lettek következményei. Továbbra is ugyanazoknak a futballistáknak osztottak lapot, ugyanazok játszottak. Remélem, valóban új időszak kezdődött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.