2010. november 18., csütörtök

Barátságos Mérkőzés : Magyarország - Litvánia

Magyarország
2-0(0-0)      Magyarország
Magyarország Litvánia
  Magyarország Litvánia
Fülöp Márton
Lázár Pál (73' Vermes Krisztián)
Lipták Zoltán
Juhász Roland (78' Pintér Ádám)
Laczkó Zsolt (46' Kádár Tamás)
Czvitkovics Péter (73' Hajnal Tamás)
Koman Vladimir
Elek Ákos (46' Varga József)
Dzsudzsák Balázs
Rudolf Gergely (46' Priskin Tamás)
Szalai Ádám

Karčemarskas Žydrūnas
Kijanskas Tadas
Klimavičius Arūnas
Radavičius Ramūnas
Stankevičius Marius
Ivaškevičius Kęstutis
Galkevičius Dominykas
Pilibaitis Linas (68' Eliošius Tadas)
Poškus Robertas (46' Fridrikas Mantas)
Šernas Darvydas (58' Velička Andrius)
Novikovas Arvydas
vezetőedző:
Egervári Sándor
vezetőedző:
Žutautas Raimondas

 Gólszerző: Priskin (61.), Dzsudzsák (80.)

 

Dzsudzsákék a külföldi megfigyelőknek is bizonyítottak

A magyar labdarúgó-válogatott Litvánia elleni 2–0-s sikere után a labdarúgók és Egervári Sándor szövetségi kapitány is a kihagyott helyzetek miatt bosszankodott, ugyanakkor edző és játékos egyetértett abban, hogy a tegnap mutatott támadójáték mindenképpen biztató a jövőre nézve. A találkozón nyújtott teljesítmény azért is értékes lehet, mert több külföldi játékosmegfigyelő is megtekintette a fehérvári kilencven percet. 

„Örülök, hogy nyerni tudtunk az év utolsó meccsén, de az előre való játékban még több is volt. Ha ennyi lehetőséget ki tudunk alakítani egy európai középmezőnyhöz tartozó csapat ellen, az előre mutató. Az más kérdés, hogy rengeteg ziccert elrontottunk. Az ellenfélnek nem voltak helyzetei, hátul jól zártunk, a kontrákat nem tudták végigvinni a litvánok. Megint léptünk egyet előre, így nagy a várakozás a tavaszi folytatást illetően" – értékelt a litvánok elleni 2–0-s sikert követően Egervári Sándor szövetségi kapitány, aki külön is kiemelte, elégedett volt a most lehetőséget kapó Fülöp Márton, Varga József és az újonc Kádár Tamás játékával.

„Juhásznak a korábban is már meglevő problémája jelentkezett a combjában, ezért kérte a cserét, míg Eleknek a bokája fordult alá. Öröm volt látni, hogy élvezzük a játékot. Megvannak azok a kreatív játékosok, akik rá tudják erőltetni az akaratunkat az ellenfélre. Ha még a helyzetkihasználáson is javítunk, akkor élmezőnybe tartozó csapatok ellen is eredményesek lehetünk. Összességében kicsit még előrébb is tartunk, mint azt a kezdetkor elterveztük..." – tette hozzá a szakember.
A Nemzeti Sport Online kérdésére a két gólszerző, Priskin Tamás és Dzsudzsál Balázs mellett Koman Vladimir és Szalai Ádám is elmondta a véleményét a találkozóról.
„Természetesen minden csatár azért lép pályára, hogy gólt szerezzen. Bosszantottak a kihagyott helyzetek, szerettem volna korábban gólt lőni, de így is örülök neki, hogy sikerült betalálnom. Jó labdát kaptam, és el tudtam lőni a kijövő kapus mellett" – nyilatkozta az első gólt szerző Priskin Tamás, aki a szünetben állt be Rudolf Gergely helyére, és már a gólja előtt is számos helyzete volt.
„Bosszantó, hogy rengeteg helyzet kimaradt, de ezen szerencsére lehet javítani. Litvánia ideális ellenfél volt, ez egy szintfelmérő volt a számunkra. Új embereket építünk be, ebből a szempontból is jó évet zártunk" – fogalmazott Koman Vladimir.
Szalai Ádám mérges volt magára, de a csapat teljesítményével elégedett volt.
„Nem voltunk magabiztosak, de örülök, hogy ennek ellenére nyertünk, és győzelemmel zártuk az évet. Dühös vagyok magamra, hogy csak gólpasszig jutottam, legalább az egyik helyzetemet be kellett volna lőnöm. Folyamatosan támadtunk, és ez a jelenlegi válogatottól szokatlan. Összejöhetett volna nagyobb különbségű győzelem is, de elégedettek vagyunk" – mondta a Mainz csatára.


Egervári: Ennyi helyzetünk egy meccsen az elmúlt években nem volt 
Egervári Sándor, a magyar válogatott kapitánya elégedetten értékelte a Litvánia elleni 2-0-s győzelmet. A szakember a mérkőzést követő sajtótájékoztatón kifejtette, bár a baltiak nem a legjobb összeállításukban szerepeltek, örömteli, hogy ilyen sok helyzetet ki tudtunk dolgozni. A kapitány szerint az utóbbi években egy meccset nézve erre nem igazán volt példa. Raimondas Zutautas a jó fizikumú magyar csatárok mellett nemzeti együttesünk rövidpasszos játékát is dicsérte. 
- Számomra örömteli, hogy a csapat ennyi helyzetet ki tudott dolgozni, még ha a hatékonyságunk nem is volt megfelelő, de jobb, mintha három helyzetből lőttünk volna be kettőt. Meg merem kockáztatni, hogy az elmúlt években nem volt olyan magyar válogatott meccs, ahol ennyi helyzetünk volt. A litván válogatott, még ha nem is az az összetételű csapat volt, amely a spanyolok és a csehek elleni tétmeccseken veszélyes kontrákat vezetett, ma gyakorlatilag nem is jutott helyzetig. Számomra külön öröm, hogy a meccs egyes időszakaiban több játékos, például Dzsudzsák Balázs nem csak jól játszott, de élvezte is a futballt. Amióta átvettem a csapatot, előrébb tartunk mind eremdényességben, mind játékban, mint ahogy azt előzetesen gondoltam. Az újak, illetve a mérkőzésbe beszállók játékával nem csak hogy elégedett voltam, hanem kifejezetten tetszett is a produkciójuk - mondta Egervári a litvánok 2-0-s legyőzése után.

Raimondas Zutautas, a litvánok kapitánya a vereség ellenére látott pozitívumokat csapata játékában.
- Tudomásul kell venni, hogy öt alapemberem hiányzott, és ez nem az a csapat volt, amelyik a spanyol válogatott ellen jól helytállt. Ezen a meccsen nem a jó eredmény elérése volt fontos, hanem, hogy a hiányzó játékosok megfelelő helyetteseit megtaláljuk, ebben pedig léptünk előre.
Zutautas ezt követően a magyar válogatottról is elmondta véleményét:
- Láttam őket kétszer is, Moldova és Finnország ellen, és az már akkor is látszott, hogy jó csapatot alkotnak. Amit különösen kiemelnék, hogy nem csak hátul, hanem elöl is jó fizikumú, magas játékosaik vannak, akik remekül használják ki az adottságaikat, de a rövid passzos játékot is jól játsszák - mondta a litván kapitány, aki újságírói kérdésre az ETO légiósáról, Linas Pilibaitisról is ejtett néhány szót.
- Fifti-fitfi, elégedett is vagyok, meg nem is. Jó lehetőség volt számára, hogy megmutassa magát, de nem feltétlenül ő jelenti a jövőt a litván válogatott középpályáján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.