2013. június 16., vasárnap

EZEK SEM VOLTAK ROSSZ MECCSEK

Természetesen a lent felidézett  mérkőzéseken kívül még számos nagy csatája volt a két csapatnak. Nézzünk ezekből néhányat röviden!

1935. szeptember 1., Ferencváros–Újpest 2:3 (2:0)
A félidőben még a Fradi vezetett két góllal, a fordulás után azonban a vendégek a duplázó Kocsis vezérletével fordítottak.

1941. november 30., Újpest–Ferencváros 6:2 (2:0)
A Zsengellér, Szusza elsőkerék-meghajtású Újpest nem kegyelmezett az FTC-nek, ám az idény végén a Csepel mögött csak a második lett.

1942. május 10., Ferencváros–Újpest 3:3 (3:3)
A 18. percben már 2:0-s vendégvezetést mutatott az eredményjelző, a Fradi azonban három perc alatt fordított. A 3:3-as végeredményt Zsengellér állította be a 37. percben.

1942. december 6., Újpest–Ferencváros 4:5 (2:3)
A mikulás szép győzelemmel ajándékozta meg a Ferencvárost – írnánk, ha nem tudnánk, hogy inkább a Sárosi testvérek tettek róla, hogy vendégsiker szülessen a gólgazdag rangadón.

1948. december 26., Újpest–Ferencváros 3:5 (2:2)
Hogy fehér karácsony volt-e 1948-ban, azt nem tudjuk, az viszont biztos, hogy nem Fehéri karácsonya volt, az újpesti kapus ugyanis ötöst kapott a szent ünnep második napján a Deák, Czibor, Kocsis fémjelezte ferencvárosi gárdától.

1949. május 14., Ferencváros–Újpest 0:5 ( 0:2)
Talán Szenes Sándoréknak 41 évvel később ez a mérkőzés jutott eszükbe, amikor úgy döntöttek, hogy visszaadják a kölcsönt? Nem valószínű.

1953. április 12., Bp. Kinizsi–Bp. Dózsa 3:5 (1:5)
Mátyás király valószínűleg sosem gondolta volna, hogy egyszer majd így lenyomják (a) Kinizsit. Hadvezére a malomkővel elbánt, a nevét viselő csapat azonban a Deák, Szusza kettőssel nem bírt – legalábbis 1953 tavaszán.

1966. október 16., Ferencváros–Újpest 5:3 (1:2)
A régi néven már jobban ment a zöld-fehéreknek, a Varga, Albert duót nem volt könnyű kordában tartani.

2001. május 12., Ferencváros–Újpest 2–2 (1–1)
Hatalmas összecsapás volt. A mérkőzés előtt és után, a szurkolók és a rendőrök között…

Ferencváros–Újpest 1–2 (1–0) – NB I

A két csapat legutóbbi mérkőzése nem akármilyen végjátékot hozott. A Ferencváros Lipcsei első félidőben értékesített tizenegyesével 1–0-ra vezetett, ráadásul a 90. percben az Újpestből Böjte Attila piros lapot kapott. A vendégek azonban a csereként beállt Kovács Zoltán révén a 92. percben tíz emberrel is egyenlítetni tudtak, sőt, a 95. percben Rajczi Péter büntetőjével a győztes gólt is megszerezték. A találkozó kisebb csetepatéval ért véget, amelynek eredményeként Kovács Zoltánt is kiállította a játékvezető, ám az újpestiek kedvét érthetően ez sem tudta elvenni.


 Ferencváros–Újpest 1–2 (1–0) 
 
Üllői út, 8 000 néző. Vezette: Saskőy
FERENCVÁROS: Kemenes – Bognár, Botis, Tímár, Balog – Szalai (Fitos, 73.), Lipcsei, Leandro (Budovinszky, 49.), Laczkó, Tőzsér – Bajevszki (Bartha, 87.). Edző: Gellei Imre
ÚJPEST: Vlaszák – Vermes (Kőhalmi, 64.), Böjte, Vanczák, Füzi Á. – Hullám (Kovács Z., 59.), Tóth B., Sándor Gy. (Cariati, 79.), Tóth N. – Rajczi, Tisza. Edző: Mészöly Géza
Gólszerző: Lipcsei 19. – tizenegyesből, ill. Kovács Z. 92., Rajczi 95. – tizenegyesből
Kiállítva: Botis 95., ill. Böjte 90., Kovács Z. 96.

Újpest–Ferencváros 1–3 (0–2) – NB I

Az Újpest lendülete a későbbiekben alábbhagyott, a Ferencváros elleni hazai mérkőzés előtt pedig már csak jobb gólkülönbségének köszönhetően állt ősi riválisa előtt. Szinte ugyanolyan forgatókönyv szerint zajlottak az események, mint az őszi mérkőzésen, azzal a különbséggel, hogy Kozma István a 90. percben szépíteni tudott. A lényegen azonban ez sem változtatott, a zöld-fehérek visszavágtak az őszi 0–3-ért, átvették a vezetést a tabellán, és végül hét ponttal megelőzve az Újpestet, megnyerték a bajnokságot.


Újpest–Ferencváros 1–3 (0–2)  
 
Megyeri út, 22 000 néző. Vezette: Puhl
ÚJPEST: Praj – Füzesi – Bérczy, (Szanyó, 63.), Molnár – Jenei (Belvon, a szünetben), Kozma, Urbán, Véber, Szlezák – Wukovics, Egressy. Edző: Garami József
FERENCVÁROS: Balogh – Telek – Hrutka, Szekeres – Páling, Lisztes, Albert, Lipcsei, Keller (Kecskés, 75.), –  Kopunovics, Neagoe (Nagy Zs. 88.). Edző: Novák Dezső
Gólszerző: Kozma 90., ill. Keller 7., Lisztes 22., Páling 67.

Ferencváros–Újpest 0–3 (0–2) – NB I 1994. augusztus 29.

Az Újpest a régi idők fociját idéző játékkal és eredményességgel kezdte a szezont, úgy érkezett az Üllői útra, hogy az első három fordulót három győzelemmel és 18–5-ös gólkülönbséggel zárta. Garami József ihletett formában futballozó csapatát a Ferencváros sem tudta megállítani, a sima vendéggyőzelemnek pedig az adott külön pikantériát, hogy a három újpesti gólból kettőt Wukovics László lőtt, aki az előző idényben még a Fradit erősítette.


Ferencváros–Újpest 0–3 (0–2)  
 
Üllői út, 16 000 néző. Vezette Kiss G.
FERENCVÁROS: Szeiler – Kuznyecov, Telek, Szekeres – Páling, Lisztes (Nagy, 46.), Lipcsei, Keller (Szűcs, 69.), Czéh – Christiansen, Neagoe. Edző: Novák Dezső
ÚJPEST:  Praj – Molnár, Füzesi (Tomka, 33.), Bérczy – Jenei, Kozma, Véber, Túri, Szlezák – Wukovics, Egressy (Belvon, 19.). Edző: Garami József
Gólszerző: Wukovics 7., 53., Belvon 40.

Újpesti Dózsa–Ferencváros 0–5 (0–4) – NB I 1990. augusztus 18.

Aki látta, valószínűleg nem felejti el ezt a meccset, két személy számára pedig egész biztosan örök életre szóló élményt jelent. Szenes Sándor és Lipcsei Péter is első NB I-es találkozóján lépett pályára, ráadásul a legnagyobb rivális otthonában, amely ennek tetejébe még bajnoki címvédő is volt ekkor. Szenes már az első percben betalált, majd a 37. percben még egyszer, ezzel pedig már 4–0-ra vezettek a vendégek. A második félidőben csak egyet lőtt a Fradi, ám az Újpestnek így is hatalmas pofon volt ez a nyitó fordulóban.


 Újpesti Dózsa–Ferencváros 0–5 (0–4) 
 
Megyeri út, 12 000 néző. Vezette: Molnár
ÚJPESTI DÓZSA: Brockhauser – Huszárik, Varga, Szabó Gy., Szlezák – Miovecz, Fitos, Rubold, Zsivótzky – Bácsi (Oroszki, a szünetben), Eszenyi. Edző: Kovács Ferenc
FERENCVÁROS: Józsa – Lipcsei, Pintér, Keller (Keresztúri, 64.) – Simon, Limperger, Bánki, Szenes – Páling (Topor, a szünetben), Fischer, Fonnyadt. Edző: Nyilasi Tibor
Gólszerző: Szenes 1., 37., Fonnyadt 20., 75., Bánki 33.

Ferencváros–Újpesti Dózsa 7–1 (4–1) – NB I 1979. szeptember 22.

Ezt a mérkőzést vehetjük úgy is, mint a ferencvárosiak válasza a három évvel korábbi 8–3-as zakóra. A Népstadionból ezúttal a IX. kerületiek szurkolói mehettek haza fölényes mosollyal az arcukon. Az újpestiek becsületére legyen mondva, a tavaszi idényben egy 4–1-es sikerrel vágtak vissza a hatgólos fiaskóért, és a bajnokság végén a Bp. Honvéd mögött ezüstérmesként zártak (a Fradinak be kellett érni a hatodik hellyel).


 Ferencváros–Újpest 7–1 (4–1) 
 
Népstadion, 40 000 néző. Vezette: Kuti
FERENCVÁROS: Zsiborás – Tepszics, Judik, Vépi, Jancsika – Nyilasi, Ebedli (Szokolai, 75.), Takács – Pusztai, Mészöly, Pogány. Edző: Friedmanszky Zoltán
ÚJPESTI DÓZSA: Rothermel – Jurácsik, Dunai III, Sarlós (Kolár, 62.), Tóth J. – Kardos, Nagy L., Tóth A. – Bodnár (Kiss, 62.), Fazekas, Fekete. Edző: Várhidi Pál
Gólszerző: Pogány 12., 88. Takács 24., Nyilasi 26., Mészöly 38., 75., Ebedli 73. – tizenegyesből, ill. Fazekas 43. – tizenegyesből

Újpesti Dózsa–Ferencváros 8–3 (4–3) – NB I 1976. május 15

Tönkreverte az Újpest a Fradit! Micsoda tizenegyes, micsoda ötös

Messze nem volt telt ház 1976. május 15-én a Népstadionban, az ötvenezer kilátogató drukker, no és a tévék előtt ülő százezrek aztán hetekig emlegették az Újpest és a Fradi fergeteges mutatványát. Volt is miről beszélni, a lilák nyolcszor, a zöldek háromszor zörgették meg az ellen kapuját. Régi csibészek című rovatunkban a 35 évvel ezelőtti meccsre emlékezünk.

 Kivételes nap volt és kivételes meccs. A kettősrangadók történetének legtöbb gólt hozó találkozója  a futball ünnepe volt, egy olyan találkozó, amelyről a mai napig szuperlatívuszokban beszélnek azok, akik látták. Az utókornak azonban nincs esélye újraélni az 1976-os csodát, a meccsről egyetlen felvétel sem maradt meg. Hegyi Iván sportújságíró nemrégiben kiderítette : egyebek közt mezőgazdasági szakfilmműsorokkal törölték le a rangadókat, új tekercsekre állítólag nem volt pénz a közszolgálati televízióban.

Micsoda tizenegyes, micsoda ötös

Az már az első játékrészben kiderült, az érzelmek mellett a játék is főszerepet kap az 1976-os derbin. Már a meccs elején felváltva potyogtak a gólok, a Fradi háromszor egyenlített, 3-3 után azonban Fekete 13 méteres fejesére már nem volt válasza a zöldeknek. Igaz, a fordulás után Magyar a meccs helyzetét puskázta el, hat méterről lőtt az üres kapu fölé.

A Fradi továbbra is támadott, a gólokat azonban a lilák lőtték, számszerűen még négyet. A találkozó főhőse az öt gólt szerző Fazekas volt, aki a kivételes meccs után 10-es osztályzatot kapott a Népsporttól.

- Egy gólt nem tudok kiemelni pályafutásomból, ötöt igen - mondta egy interjúban Fazekas László. - A Fradi elleni öt gól unikum, ilyen nagyon ritkán fordul elő, hogy valaki egy rangadón rúgjon ennyi gólt. Akkor kaptam a 10-es osztályzatot a Népsporttól, ez életem egyik legszebb emléke...

Felejthetetlen, pompás meccs


A korabeli sportnapilap nem fukarkodott a jelzőkkel.
"Felejthetetlen, pompás mérkőzés volt. Azzá tette a mérkőzés nagy részében magas színvonalú és kiegyenlített játék, a sok gól, amelyek közül nem egy korszerű támadásból született és a nagy iram, a sokáig kiélezett küzdelem. Olyan időszakok is voltak, amikor a szurkolók valósággal tomboltak a nézőtéren."(Népsport, 1976. május 16.)
Az edzők azonban visszafogottan értékeltek.
Dalnoki Jenő: Gratulálok a Dózsának, remekül játszottak.
Várhidi Pál: Rendkívül magas színvonalú mérkőzésen alaposan kitett magáért a csapat, nagyon jól kihasználtuk helyzeteinket.

Táncolt Törő


A 25. forduló válogatottjában aligha véletlenül hat újpesti labdarúgó kapott helyet. A többi között Fazekas és Törőcsik is, előbbi ötöt rúgott, utóbbi egyet, az viszont bődületesre sikerült. Tizenöt méterről a jobbösszekötő helyéről emelte át a kapujából kint álló Hajdút.
- Nekem az a bizonyos 8-3 a csúcs, hiszen abban az évben, 1976-ban a Fradi lett a bajnok, én pedig abban az idényben játszottam be magam az Újpestbe - mondta Törőcsik. - A derbin Fazék (Fazekas László) öt gólt lőtt, én egyet, azután kaptam szerepet, hogy Bene Feri – Isten nyugosztalja – megsérült.

A nagy verés ellenére az 1976-os bajnokságot a Fradi nyerte. Nyilasiék pedig 1979-ben egy 7-1-es győzelemmel kárpótolták a zöld-fehér drukkereket. A két csapat azóta sem döntötte meg a 11 gólos csúcsot, csupán a gólkülönbséget, a lilák az idei kiírásban 6-0-ra verték a Fradit.


Újpest–Ferencváros 8-3 (4-3) Népstadion, 50 000 néző. Vezette: Petri

Újpest: Rothermel – Kellner, Dunai III, Sarlós, Tóth J. – Kolár (Zámbó, a félidőben), Nagy L., Tóth A. – Fazekas, Törőcsik, Fekete.
Edző: Várhidi Pál

FTC: Hajdú - Martos, Bálint, Rab (Vépi, 60.), Viczkó (Juhász, 65.) – Nyilasi, Ebedli, Mucha – Pusztai, Szabó, Magyar
Edző: Dalnoki Jenő

Gólszerző: Fazekas (5., 14., 24., 64., 88. – a harmadikat 11-esből), Fekete (34., 50.), Törőcsik (83.), ill. Szabó (11., 16.), Nyilasi (30.)


Újpest–Ferencváros 5:1 (1:1) – NB I 1947. október 19.

Az Újpest játékosaként 303 bajnokin 368 gólt termelő, ötszörös magyar gólkirály Zsengellér Gyula utolsó mérkőzése volt ez lila-fehér színekben. Az AS Romához távozó, Ábel becenevű csatár búcsúja pompásra sikerült, hiszen 5:1-re legyőzték a Fradit, hiányérzet legfeljebb csak amiatt maradhatott benne, hogy ő maga nem talált be a meccsen.




Újpest–Ferencváros 5:1 (1:1)  
 
 
Megyeri út, 30 000 néző. Vezette: Molnár
ÚJPEST: Tóth Gy. – Balogh II, Laborcz – Kirádi, Szűcs, Nagymarosi – Egresi, Szusza, Bódis, Zsengellér, Várnai. Edző: Vincze Jenő
FERENCVÁROS: Henni - Rudas, Kispéter – Hernádi, Kéri, Lakat – Mike, Szabó, Deák I, Sárosi dr., Hlavács. Edző: Urbancsik Gábor
Gólszerző: Bódis 2., 75., 80., Szusza 60., Egresi 87., ill Deák 30.

Ferencváros–Újpest 1:4 (0:2) – KK-döntő, 1. mérkőzés 1939. július 23.

A két csapat 1939-ben is döntőt játszott egymással, mégpedig a Közép-Európa Kupában. Az első fordulóban a Mussolini-diktatúrában Ambrosiana-Internek nevezett Internazionalét búcsúztató újpestiek játszották a fináléban az első mérkőzést idegenben, de nem lehet azt mondani, hogy az Üllői úti stadion béklyót tett volna a lábukra, hiszen Zsengellér Gyula és Kocsis Géza duplájának köszönhetően 4:1-re nyertek.

A visszavágón a Ferencváros ugyan közel volt hátránya ledolgozásához, ám 2:0-s vezetését követően csak 2:2-es döntetlenre volt képes a Megyeri úton, így az Újpest 1929-et követően másodszor is megnyerte a KK-t.


Ferencváros–Újpest 1:4, (0:2)  
 
Üllői út, 12 000 néző. Vezette Krist (csehszlovák)
FERENCVÁROS: Háda – Tátrai, Szoyka dr. – Magda, Sárosi III, Lázár – Táncos, Kiss, Sárosi dr., Toldi, Gyetvai. Edző: Hlavay György
ÚJPEST: Sziklai – Futó, Fekete – Szalay, Szűcs, Balogh – Ádám, Vincze, Zsengellér, Kállai, Kocsis. Edző: Guttmann Béla
Gólszerző: Sárosi dr. 73., ill. Zsengellér 9., 74., Kocsis 10., 53.

Ferencváros–Újpest 11:1 (6:0) – Magyar Kupa, döntő 1933. május 25.

Az első világháború alatti és azt megelőző években a Ferencváros több nagy különbségű vereséget is mért az első osztály légkörével akkor még csak ismerkedő Újpestre, amely viszont 1933-ban már a harmadik bajnoki címe küszöbén volt, amikor a két csapat a Magyar Kupa döntőjében találkozott egymással. Ezért okozott általános döbbenetet, hogy a Fradi valósággal lemosta a pályáról ellenfelét. Már a félidőben 6–0 volt az állás, a Sárosi György és Takács József vezette zöld-fehérek pedig végül 11:1-re nyertek.

A Magyar Kupa-döntők történetének legnagyobb különbségű győzelméről van természetesen szó (a második helyen a 2008-as finálé első felvonása áll, amelyen a Debrecen 7–0-ra verte meg idegenben a Bp. Honvédot).

„Úgy érzem, hogy fennállása óta ma viselte el a legnagyobb, legsúlyosabb vereséget az Újpest. Fáj ez a vereség, de meghajlunk a jobb előtt, s gratulálunk legyőzőnknek, a Ferencvárosnak. Kiáltsatok újpesti fiúk a Ferencváros csapatára háromszoros éljent!” – mondta a találkozó után Langfelder Ferenc, az Újpest ügyintézője. Hiába, más idők voltak még akkor…

Az Újpest egyébként három nappal később megnyerte a bajnokságot.


Ferencváros–Újpest 11:1 (6:0)  
 
Hungária krt., 10 000 néző. Vezette: Klein Árpád
FERENCVÁROS: Háda – Korányi, Papp – Laky, Turay, Lázár – Táncos, Takács II, Sárosi, Toldi, Kohut
ÚJPEST: Aknai – Sternberg, Futó – Szalay, Szűcs, Sáros – Sas, Avar, P. Szabó, Kiss, Déri
Gólszerző: Takács II. 4, Sárosi 3, Táncos 2, Toldi, Kohut, ill. P. Szabó.

A Derbik : UTE - Ferencváros

Történelmi és szociológiai háttér



A két csapat közti hagyományos rivalizálás kezdetben vidék–Budapest-versengés volt: Újpest csapatának megalapítása után is sokáig különálló kisváros volt vegyes magyar-német-zsidó lakossággal és csak 1950-ben lett Budapest része. A Ferencváros háttere kezdetben a katolikus német kispolgárság volt. A kisvárosi csapat évtizedekig nem is számított a Ferencváros igazi ellenfelének: az 1920-as évekig a Ferencváros–MTK számított az igazi nagy rangadónak.
Az 1950-es évekre a rivalizálás átalakult: a Fradi „ellenzéki” csapat lett, az Újpest pedig a Belügyminisztérium csapata. Az ellenzékiséget természetesen nem mai fogalmainkkal kell értelmezni, hiszen ellentmondást a kommunista rezsim nem tűrt. A futball erősebb állami kontroll alá vonása után a csapatokat átnevezték és csak kettő – a Vasas és az Újpest – tarthatta meg eredeti színeit. A betagolást nem úszhatta meg a Ferencváros sem, bár Jaross Andor miatt, akit a Ferencváros elnöke volt és 1944 májusában belügyminiszter, a csapatra a fasizmus árnyéka vetült és ezért igazán nagy presztízsű állami felügyelő szervet nem kaphatott. Az Élelmezési Dolgozók Országos Szövetsége csapataként folytatta, ÉDOSZ SE néven. (Az Újpest ekkor kapta a rendszerváltozáskor levetett Dózsa nevet, amelyen a fradisták máig csúfolják. Elnöke Gerő Ernő volt.)
A rivalizálás más háttérrel, de megmaradt a kommunista rezsim összeomlása után is, holott ekkor mindkét szurkolótábor kemény magja jobboldali radikális lett. Az Újpest szurkolótábora esetében a lakóhelyi indíttatás erősebb, mint a Fradinál, amelynek jelentős szurkolótábora van vidéken is.



A rivalizálás története


Az első összecsapást 1905. február 19-én a Ferencváros nyerte 2–0-ra – ekkor még a Soroksári úton – és az ezután következő 21 mérkőzés mind a zöld-fehérek győzelmével zárult. Az Újpest először 1917. június 14-én győzte le a Fradit, 4–1-re. Az első Üllői úti találkozó az Újpesttel 1911. április 30-án 7–1-es Ferencváros-diadalt hozott. A Megyeri úton először 1922. szeptember 17-én találkozott a két csapat, a hazai Újpest nyert 2–1-re. A két csapat közti bajnoki összecsapásokat 1954 és 1987 között jellemzően a Népstadionban rendezték, kettős rangadók keretében.
Valamennyi találkozót tekintve a legnagyobb gólarányú győzelmet a Ferencváros aratta, amikor 1933. május 25-én 11–1-re nyerte a magyar kupa Hungária körúton rendezett döntőjét az Újpest ellen. Bajnoki mérkőzésen a Ferencváros legnagyobb arányú győzelme 1950. május 21-én született, amikor ÉDOSZ néven 8–1-re győzte le a Bp. Dózsát. 2010. szeptember 11-én a Ferencváros elleni eddigi legnagyobb gólarányú győzelmüket szerezték a lilák: az újpesti Szusza Ferenc Stadionban játszott mérkőzés 6–0-ra zárult.
A legutóbbi rangadóra 2013. március 10-én került sor az Albert Flórián Stadionban. Ez volt a két klub 212. bajnoki összecsapása, a mérkőzés 2–1-es ferencvárosi győzelemmel zárult.




Szezon Dátum Hazai csapat Vendég csapat Eredmény

1905 1905. február 19. Ferencváros UTE 2–0

1905. szeptember 17. UTE Ferencváros 1–3

1906–1907 1906. szeptember 30. Ferencváros UTE 2–0

1907. március 24. UTE Ferencváros 0–5

1907–1908 1907. szeptember 29. UTE Ferencváros 0–6

1908. május 10. Ferencváros UTE 2–0

1908–1909 1909. március 28. Ferencváros UTE 6–2

1909–1910 1909. szeptember 26. Ferencváros UTE 6–2

1910. február 13. UTE Ferencváros 1–3

1910–1911 1910. október 30. UTE Ferencváros 1–7

1911. április 30. Ferencváros UTE 7–1

1912–1913 1912. december 8. Ferencváros UTE 5–1

1913–1914 1913. november 16. Ferencváros UTE 5–1

1914. június 14. UTE Ferencváros 2–3

Auguszta-serlegbajnokság
(nem hivatalos bajnokság)
1914. december 8. Ferencváros UTE 6–0

1915-ös ligabajnokság
(nem hivatalos bajnokság)
1915. december 5. Ferencváros UTE 4–1

1916–1917 1916. december 10. Ferencváros UTE 1–0

1917. június 24. UTE Ferencváros 4–1

1917–1918 1918. június 23. UTE Ferencváros 1–1

1918. július 7. Ferencváros UTE 6–0

1918–1919 1918. szeptember 8. Ferencváros UTE 2–1

1919. február 23. UTE Ferencváros 0–0

1919–1920 1919. december 21. UTE Ferencváros 0–3

1920. február 15. Ferencváros UTE 2–1

1920–1921 1920. november 28. Ferencváros UTE 1–3

1921. május 8. UTE Ferencváros 1–0

1921–1922 1921. szeptember 18. Ferencváros UTE 3–2

1922. március 26. UTE Ferencváros 2–2

1922–1923 1922. szeptember 17. UTE Ferencváros 2–1

1923. május 27. Ferencváros UTE 0–0

1923–1924 1923. augusztus 26. UTE Ferencváros 0–2

1924. március 9. Ferencváros UTE 2–1

1924–1925 1924. november 1. UTE Ferencváros 1–1

1925. március 15. Ferencváros UTE 2–1

1925–1926 1925. december 20. Ferencváros UTE 2–0

1926. május 30. UTE Ferencváros 3–1

1926–1927 1926. október 3. Újpest Ferencváros 0–0

1927. március 20. Ferencváros Újpest 2–1

1927–1928 1927. október 2. Ferencváros Újpest 1–0

1928. március 4. Újpest Ferencváros 1–1

1928–1929 1928. szeptember 2. Újpest Ferencváros 2–2

1929. március 24. Ferencváros Újpest 3–1

1929–1930 1929. november 10. Újpest Ferencváros 1–2

1930. március 23. Ferencváros Újpest 1–1

1930–1931 1930. november 9. Ferencváros Újpest 1–1

1931. április 5. Újpest Ferencváros 3–1

1931–1932 1931. november 22. Ferencváros Újpest 1–0

1932. április 10. Újpest Ferencváros 0–5

1932–1933 1932. november 20. Ferencváros Újpest 3–3

1933. május 14. Újpest Ferencváros 1–0

1933–1934 1933. október 15. Ferencváros Újpest 4–2

1934. április 22. Újpest Ferencváros 2–2

1934–1935 1934. október 28. Ferencváros Újpest 1–1

1935. június 2. Újpest Ferencváros 0–0



1935–1936           1935. szeptember 1. Ferencváros Újpest 2–3 (2–0)

1936. március 22. Újpest Ferencváros 4–1

1936–1937 1936. november 22. Újpest Ferencváros 2–0

1937. május 2. Ferencváros Újpest 4–2

1937–1938 1937. október 3. Ferencváros Újpest 3–1

1938. január 30. Újpest Ferencváros 4–2

1938–1939 1938. október 6. Ferencváros Újpest 3–1

1939. április 23. Újpest Ferencváros 3–3

1939–1940 1939. december 17. Ferencváros Újpest 0–1

1940. március 17. Újpest Ferencváros 4–1

1940–1941 1940. november 3. Újpest Ferencváros 0–5

1941. május 18. Ferencváros Újpest 5–2

1941–1942 1941. november 30. Újpest Ferencváros 6–2 (2–0) [2]

1942. május 10. Ferencváros Újpest 3–3 (3–3) [3]

1942–1943 1942. december 6. Újpest Ferencváros 4–5 (2–3) [4]

1943. június 14. Ferencváros Újpest 2–2

1943–1944 1943. november 14. Újpest Ferencváros 2–1

1944. március 26. Ferencváros Újpest 2–1

1944-es őszi hadibajnokság 1944. október 29. Ferencváros Újpest 1–1

1945 tavasz 1945. május 13. Ferencváros Újpest 1–0

1945. július 22. Újpest Ferencváros 3–2

1945–1946 1946. június 9. Ferencváros Újpest 1–1

1946. július 14. Újpest Ferencváros 2–2

1946–1947 1946. október 13. Újpest Ferencváros 1–1

1947. március 9. Ferencváros Újpest 1–0

1947–1948 1947. október 19. Újpest Ferencváros 5–1 (1–1) [5]

1948. február 15. Ferencváros Újpest 2–0

1948–1949 1948. december 26. Újpest Ferencváros 3–5 (2–2) [6]

1949. május 14. Ferencváros Újpest 0–5 (0–2) [7]

1949–1950 1949. szeptember 18. Újpest Ferencváros 1–4

1950. május 21. ÉDOSZ Bp. Dózsa 8–1 (3–1) [8]

1950 ősz 1950. december 3. Bp. Dózsa ÉDOSZ 1–0

1951 1951. április 30. Bp. Kinizsi Bp. Dózsa 2–1

1951. november 7. Bp. Dózsa Bp. Kinizsi 1–1

1952 1952. április 20. Bp. Kinizsi Bp. Dózsa 3–3

1952. november 30. Bp. Dózsa Bp. Kinizsi 1–0

1953 1953. április 12. Bp. Kinizsi Bp. Dózsa 3–5 (1–5) [9]

1953. november 14. Bp. Dózsa Bp. Kinizsi 1–1

1954 1954. május 2. Bp. Kinizsi Bp. Dózsa 3–2

1954. szeptember 5. Bp. Dózsa Bp. Kinizsi 4–1

1955 1955. június 5. Bp. Dózsa Bp. Kinizsi 4–0

1955. november 6. Bp. Kinizsi Bp. Dózsa 3–2

1956 1956. május 2. Bp. Kinizsi Bp. Dózsa 0–0

1956. július 7. Bp. Kinizsi Bp. Dózsa 1–1

1957 tavasz 1957. május 12. Újpesti Dózsa Ferencváros 2–1

1957–1958 1957. december 15. Újpesti Dózsa Ferencváros 1–1

1958. június 28. Ferencváros Újpesti Dózsa 1–4

1958–1959 1958. szeptember 3. Újpesti Dózsa Ferencváros 2–4

1959. június 14. Ferencváros Újpesti Dózsa 3–4

1959–1960 1959. augusztus 22. Ferencváros Újpesti Dózsa 1–0

1960. június 22. Újpesti Dózsa Ferencváros 1–0

1960–1961 1960. szeptember 25. Ferencváros Újpesti Dózsa 2–0

1961. április 2. Újpesti Dózsa Ferencváros 0–2

1961–1962 1961. szeptember 23. Újpesti Dózsa Ferencváros 2–1

1962. február 25. Ferencváros Újpesti Dózsa 1–2

1962–1963 1962. augusztus 12. Ferencváros Újpesti Dózsa 2–2

1963. április 7. Újpesti Dózsa Ferencváros 0–2

1963 ősz 1963. november 10. Ferencváros Újpesti Dózsa 1–0

1964 1964. május 27. Ferencváros Újpesti Dózsa 4–1

1964. július 19. Újpesti Dózsa Ferencváros 4–2

1965 1965. augusztus 1. Ferencváros Újpesti Dózsa 3–1

1965. október 13. Újpesti Dózsa Ferencváros 2–0

1966 1966. május 22. Ferencváros Újpesti Dózsa 5–2

1966. október 16. Újpesti Dózsa Ferencváros 3–5 (2–1) [10]

1967 1967. április 16. Újpesti Dózsa Ferencváros 0–3

1967. november 12. Ferencváros Újpesti Dózsa 3–3

1968 1968. május 19. Újpesti Dózsa Ferencváros 2–2

1968. augusztus 17. Ferencváros Újpesti Dózsa 1–1

1969 1969. május 15. Ferencváros Újpesti Dózsa 0–2

1969. október 26. Újpesti Dózsa Ferencváros 1–1

1970 tavasz 1970. június 6. Újpesti Dózsa Ferencváros 3–2

1970. június 27. Ferencváros Újpesti Dózsa 1–1

1970–1971 1970. november 8. Ferencváros Újpesti Dózsa 2–2

1971. május 29. Újpesti Dózsa Ferencváros 0–1

1971–1972 1971. november 7. Újpesti Dózsa Ferencváros 2–1

1972. április 15. Újpesti Dózsa Ferencváros 0–2

1972–1973 1972. november 4. Újpesti Dózsa Ferencváros 2–0

1973. május 26. Ferencváros Újpesti Dózsa 2–1

1973–1974 1973. október 27. Újpesti Dózsa Ferencváros 1–2

1974. április 6. Ferencváros Újpesti Dózsa 1–1

1974–1975 1974. október 9. Ferencváros Újpesti Dózsa 1–3

1975. május 17. Újpesti Dózsa Ferencváros 2–2

1975–1976 1975. szeptember 6. Újpesti Dózsa Ferencváros 1–4

1976. május 15. Ferencváros Újpesti Dózsa 3–8 (3–4)

1976–1977 1976. október 2. Ferencváros Újpesti Dózsa 3–0

1977. május 21. Újpesti Dózsa Ferencváros 2–1

1977–1978 1977. szeptember 21. Ferencváros Újpesti Dózsa 1–1

1978. április 22. Újpesti Dózsa Ferencváros 1–1

1978–1979 1978. október 4. Újpesti Dózsa Ferencváros 2–2

1979. május 23. Ferencváros Újpesti Dózsa 1–1

1979–1980 1979. szeptember 22. Ferencváros Újpesti Dózsa 7–1 (4–1)

1980. március 29. Újpesti Dózsa Ferencváros 4–1

1980–1981 1980. október 18. Ferencváros Újpesti Dózsa 0–3

1981. április 18. Újpesti Dózsa Ferencváros 0–2

1981–1982 1981. november 11. Újpesti Dózsa Ferencváros 2–1

1982. április 21. Ferencváros Újpesti Dózsa 5–0

1982–1983 1982. október 24. Újpesti Dózsa Ferencváros 3–0

1983. május 7. Ferencváros Újpesti Dózsa 2–1

1983–1984 1983. október 5. Újpesti Dózsa Ferencváros 1–1

1984. április 28. Ferencváros Újpesti Dózsa 1–0

1984–1985 1984. október 27. Újpesti Dózsa Ferencváros 2–0

1985. május 18. Ferencváros Újpesti Dózsa 1–0

1985–1986 1985. szeptember 14. Újpesti Dózsa Ferencváros 1–0

1986. március 29. Ferencváros Újpesti Dózsa 3–1

1986–1987 1986. szeptember 20. Ferencváros Újpesti Dózsa 0–0

1987. április 11. Újpesti Dózsa Ferencváros 1–0

1987–1988 1987. október 31. Újpesti Dózsa Ferencváros 1–4

1988. május 28. Ferencváros Újpesti Dózsa 0–0

1988–1989 1988. szeptember 3. Ferencváros Újpesti Dózsa 3–0

1989. március 18. Újpesti Dózsa Ferencváros 0–2

1989–1990 1989. szeptember 30. Ferencváros Újpesti Dózsa 2–0 (2–0)

1990. április 14. Újpesti Dózsa Ferencváros 0–0

1990–1991 1990. augusztus 18. Újpesti Dózsa Ferencváros 0–5 (0–4)

1991. március 9. Ferencváros UTE 1–0 (0–0)

1991–1992 1991. október 19. UTE Ferencváros 1–1 (1–0)

1992. május 2. Ferencváros UTE 3–2 (2–2)

1992–1993 1992. szeptember 2. UTE Ferencváros 0–0

1993. március 24. Ferencváros UTE 3–0 (0–0)

1993–1994 1993. október 22. UTE Ferencváros 1–0 (0–0)

1994. május 14. Ferencváros UTE 0–1 (0–1)

1994–1995 1994. augusztus 29. Ferencváros UTE 0–3 (0–2)

1995. április 3. UTE Ferencváros 1–3 (0–2)

1995–1996 1995. augusztus 13. Ferencváros UTE 2–0 (0–0)

1996. március 20. UTE Ferencváros 1–1 (0–0)

1996–1997 1996. november 2. Ferencváros Újpest 3–1 (0–1)

1997. május 10. Újpest Ferencváros 1–2 (0–0)

1997–1998 1997. november 3. UTE Ferencváros 1–2 (0–1)

1998. május 17. Ferencváros UTE 1–1 (0–1)

1998–1999 1998. szeptember 19. UTE Ferencváros 2–1 (2–0)

1999. április 17. Ferencváros UTE 1–0 (0–0)

1999–2000 1999. október 25. Újpest Ferencváros 2–2 (0–2)

2000. április 15. Ferencváros Újpest 0–0

2000–2001 2000. november 30. Újpest Ferencváros 0–1 (0–0)

2001. május 12. Ferencváros Újpest 2–2 (1–1)

2001–2002 2001. július 27. Ferencváros Újpest 2–1 (1–0)

2001. október 24. Újpest Ferencváros 2–2 (0–0)

2002. március 16. Ferencváros Újpest 2–0 (2–0)

2002. május 18. Újpest Ferencváros 3–2 (0–0)

2002–2003 2002. szeptember 14. Újpest Ferencváros 3–0 (0–0)

2003. március 8. Ferencváros Újpest 1–0 (0–0)

2003. április 23. Ferencváros Újpest 2–1 (0–0)

2003. május 17. Újpest Ferencváros 0–0

2003–2004 2003. szeptember 1. Újpest Ferencváros 1–1 (1–0)

2003. november 29. Ferencváros Újpest 2–1 (1–1)

2004. május 2. Ferencváros Újpest 0–1 (0–0)

2004. május 23. Újpest Ferencváros 1–0 (1–0)

2004–2005 2004. október 17. Újpest Ferencváros 1–1 (0–1)

2005. április 27. Ferencváros Újpest 1–1 (0–0)

2005–2006 2005. október 16. Újpest Ferencváros 2–1 (0–1)

2006. április 16. Ferencváros Újpest 1–2 (1–0)

2009–2010 2009. október 3. Újpest Ferencváros 2–1 (1–1)

2010. április 30. Ferencváros Újpest 0–1 (0–1)

2010–2011 2010. szeptember 11. Újpest Ferencváros 6–0 (2–0)

2011. április 1. Ferencváros Újpest 1–0 (1–0)

2011–2012 2011. október 22. Ferencváros Újpest 3–0 (2–0)

2012. május 12. Újpest Ferencváros 1–1 (0–1)

2012–2013 2012. augusztus 19. Újpest Ferencváros 2–1 (1–0)

2013. március 10. Ferencváros Újpest 2–1 (1–0)